Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Life Style>Ρωσία: Ο Νικόλαος Β’, η Ματίλντα και ο… κακός χαμός

Ρωσία: Ο Νικόλαος Β’, η Ματίλντα και ο… κακός χαμός

matilda skinothetis amarysiaΕμπρησμοί, διαδηλώσεις, αγωγές & αναβολές για την ταινία του Αλεξέι Ουτσιτέλ με θέμα τον έρωτα του Τσάρου με τη διάσημη μπαλαρίνα.

Tις έντονες αντιδράσεις φανατικών Ορθοδόξων και σύγχρονων οπαδών του τσαρικού καθεστώτος εξακολουθεί να προκαλεί η ταινία «Ματίλντα» του Ρώσου σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ, με θέμα το ειδύλλιο του τσάρου Νικολάου Β’ με την διάσημη τότε μπαλαρίνα Ματίλντα Ξεσίνσκαγια.

Η πρώτη προβολή στη Μόσχα είχε προγραμματισθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο «Ιλιουζιόν», όμως αναβλήθηκε για «τεχνικούς λόγους», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία διανομής Sarafan PR. Αργότερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου.

Το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου έξω από το γραφείο του Κονσταντίν Ντομπρίνιν, δικηγόρου του σκηνοθέτη, άγνωστοί πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα πετώντας προκηρύξεις που έγραφαν «Για τη Ματίλντα, θα καούν!». Τους εμπρησμούς καταδίκασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δήλωσε ότι «συνιστούν εξτρεμιστικές πράξεις, οι οποίες πρέπει να καταδικαστούν με τον πιο αυστηρό τρόπο». Αλλά και την περασμένη εβδομάδα ο Πεσκόφ είχε καταδικάσει τις οποιεσδήποτε επιθέσεις ως «εντελώς ακατανόητες».

Ο Αλεξέι Ουτσίτελ έχει δεχθεί απειλές από τους ακτιβιστές της οργάνωσης «Χριστιανικό Κράτος η Αγία Ρωσία», η οποία έχει απαιτήσει από τους κινηματογράφους της Ρωσίας να μην προβάλουν τη «Ματίλντα», επειδή «προσβάλλει τα θρησκευτικά ήθη και αμαυρώνει το κύρος της τσαρικής οικογένειας».

Την ίδια στιγμή, αγωγή «για την υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας του τσάρου» κατατέθηκε από την Όλγα Κουλικόβσκαγια - Ρομάνοβα, 91 ετών, χήρα ενός ανιψιού του τελευταίου Ρώσου τσάρου, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άννα Βόλκοβα, εκπρόσωπος του δικαστηρίου Ακτιάμπρσκι, στην Αγία Πετρούπολη. Η αγωγή κατατέθηκε στις 21 Αυγούστου σε βάρος της εταιρίας «Rok», την οποία διευθύνει ο Ουτσίτελ, από την βουλευτή και πρώην εισαγγελέα της Κριμαίας Νατάλια Πακλόνσκαγια, από τους κυριότερους πολέμιους της ταινίας, η οποία ανέφερε στο Facebook ότι έχει εξασφαλίσει πληρεξούσιο της Κουλικόφσκαγια - Ρομάνοβα, η οποία ζει στον Καναδά.

Περισσότερα στην κατηγορία Life Style >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης