Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Life Style>Tom Hanks: «Έχω διαβήτη, γιατί είμαι… ηλίθιος»

Tom Hanks: «Έχω διαβήτη, γιατί είμαι… ηλίθιος»

tom hakns 1 KENTRIKH amarysiaΑνήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) ο Tom Hanks δεν δίστασε να προχωρήσει σε σκληρή αυτοκριτική, στέλνοντας το μήνυμα για ισορροπημένη και υγιή διατροφή.

«Είμαι υπεύθυνος για τη διάγνωσή μου με διαβήτη “Τύπου 2” το 2013, γιατί ήμουν ηλίθιος με τη διατροφή και το βάρος μου!», 
τόνισε ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και λάτρης της Ελλάδας. Έχοντας συμπτώματα συχνής ούρησης, διαρκούς δίψας και εξάντλησης και ένιωθε εξοντωμένος, πήγε στο γιατρό, ο οποίος του είπε τα… μαντάτα. Σε δηλώσεις του στο Radio Times (εβδομαδιαίο περιοδικό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο στη Μεγάλη Βρετανία) εξήγησε ότι «οι διακυμάνσεις στο βάρος μου, προς χάριν ρόλων, όπως αυτός στο «Castaway» (Nαυαγός) και στο Philadelphia, μπορεί να σχετίζονται με τη διάγνωση. Ήμουν υπέρβαρος. Με έχετε δει στις ταινίες. Ξέρετε πώς έδειχνα. Ήμουν τελείως ηλίθιος», τόνισε, προς έκπληξη του δημοσιογράφου που τον άκουγε, για να προσθέσει: «Αν είχα μια πιο ισορροπημένη διατροφή, όταν ήμουν νεαρός, θα μπορούσα να αποφύγω τα προβλήματα».

Ο 59χρονος είχε αποκαλύψει το 2013, σε εμφάνιση του στο The Late Show with David Letterman πως έχει διαβήτη «Τύπου 2», επισημαίνοντας πως αν δεν τον εντόπιζε και δεν τον τακτοποιούσε, θα μπορούσε να εξελιχθεί και να του προκαλέσει τύφλωση, νεφρική ανεπάρκεια έως και ακρωτηριασμό των κάτω άκρων: «Πήγα στο γιατρό και μου είπε “ξέρεις τις τιμές που είχε το σάκχαρό σου στις εξετάσεις, από όταν ήσουν 36; Λοιπόν, αποφοίτησες! Έχεις διαβήτη Τύπου 2, νεαρέ”. Μετά μου είπε ότι είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω και τώρα πια με διαβεβαιώνει ότι αν φτάσω στο επιθυμητό βάρος, θα απαλλαγώ μια και καλή».

Είχε προηγηθεί μια δύσκολη χρονιά για τον ηθοποιό, δεδομένης της διάγνωσης της συζύγου του Rita Wilson με καρκίνο στο στήθος (υπεβλήθη σε μαστεκτομή και διορθωτική επέμβαση, πριν ανακοινώσει ότι τον νίκησε τον Απρίλιο του 2012). Πάντως, μετά τη διάγνωση του Haks «η διατροφή όλης της οικογένειας άλλαξε, ενώ βρήκαμε και χρόνο για λίγη γυμναστική. Μη φανταστείτε κάτι το τρελό, απλά περπατάμε μαζί», εξήγησε χαμογελώντας.

Περισσότερα στην κατηγορία Life Style >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης