Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Life Style>Malcolm Young: Have A Drink On Me…

Malcolm Young: Have A Drink On Me…

malcolm young 1 KENTRIKH ok amarysiaΟ εκ των ιδρυτών των τεράστιων AC/dc και συνθέτης ιστορικών riff που πάφησαν εποχή στη σύγχρονη μουσική «έφυγε» στα 64 χρόνια του

Mια ακόμα σημαντική απώλεια μετράει ο χώρος του rock, καθώς ο βασικός συνθέτης των θρύλων AC/DC και κορυφαίος ρυθμικός κιθαρίστας,Malcolm Young, άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, κοντά στην οικογένειά του, σε ηλικία 64 ετών.

Ο σπουδαίος και επιδραστικός μουσικός, ιδρυτικό μέλος των AC/DC, με 45 χρόνια καριέρας, έγραψε ιστορία ως το μυαλό πίσω από τη μπάντα, όντας ο βασικός υπεύθυνος για τη μουσική ταυτότητα του συγκροτήματος, καθώς και τη δημιουργία πολλών «αθάνατων» riff που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στη σύγχρονη ιστορία της μουσικής.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, καθώς είχε υποβληθεί σε εγχείρηση για καρκίνο του πνεύμονα, ενώ από τις αρχές του 2016 νοσηλευόταν σε γηροκομείο αφού υπέφερε από άνοια.

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή το μεσημέρι του Σαββάτου, μέσω ανακοίνωσης του αδερφού του Angus, στην επίσημη ιστοσελίδα των AC/DC, η οποία ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα, με βαθιά θλίψη στην καρδιά, οι AC/DC ανακοινώνουν την απώλεια του Malcolm Young. Ο Malcolm, μαζί με τον Angus, υπήρξαν ιδρυτές και δημιουργοί των AC/DC. Με τεράστια αφοσίωση και συνέπεια, υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω απ’ την μπάντα. Ως κιθαρίστας, συνθέτης και οραματιστής, ήταν ένας τελειομανής και μοναδικός άνθρωπος. Ήταν πάντα ασυμβίβαστος και έκανε και έλεγε ακριβώς αυτό που ήθελε. Ήταν πολύ υπερήφανος σε όλα όσα προσπαθούσε. Η αφοσίωσή του στους οπαδούς ήταν αξεπέραστη. Ως αδερφός του, είναι δύσκολο να εκφράσω με λέξεις τι σήμαινε σε όλη μου τη ζωή, ο δεσμός που είχαμε ήταν μοναδικός και πολύ ξεχωριστός. Αφήνει, πίσω του μια τεράστια κληρονομιά και θα ζει για πάντα».

Σημειώνεται ότι τις 24 Οκτωβρίου απεβίωσε και ο δεύτερος αδερφός της οικογένειας Young, George, με τον εναπομείναντα θρύλο Angus Young να εκφράζει την βαθιά του θλίψη. Let there be rock…

Περισσότερα στην κατηγορία Life Style >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης