Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Life Style>Βρε μπαγάσα… περνάς καλά εκεί πάνω

Βρε μπαγάσα… περνάς καλά εκεί πάνω

panousis rip«FAST EDDIE» CLARKE - ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ - DOLORES O’ RIORDIAN

Συνεχίζονται και το 2018 τα άσχημα μαντάτα για τον εγχώριο και διεθνή καλλιτεχνικό χώρο, καθώς οι θάνατοι σημαντικών δημιουργών δεν λένε να σταματήσουν

Δυστυχώς το «ποδαρικό» του 2018 επιφύλασσε στις πρώτες 20 ημέρες του τρεις ακόμη σημαντικές απώλειες στο εγχώριο και διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η (κακή) αρχή έγινε στις 10 Ιανουαρίου, όταν σε ηλικία 68 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ νοσηλευόταν με πνευμονία, ο Edward Allan «Fast Eddie» Clarke, ο κιθαρίστας της κλασικής τριάδας των θρυλικών Motorhead. Μαζί με τον εμβληματικό και αξεπέραστο Ian «Lemmy» Kilmister (μπάσο - φωνή) και τον Phil «Animal» Taylor (ντραμς), συνυπέγραψαν, μεταξύ άλλων, ιστορικούς rock ‘n roll ύμνους όπως «Overkill», «Ace Of Spades», «Bomber» και «Iron Feast», καθώς και τους ομώνυμους επιτυχημένους δίσκους. Η ιστορική τριάδα «έφυγε» μέσα σε 2,5 χρόνια και πλέον «τζαμάρει» θορυβωδώς στους ουρανούς.

Τρεις ημέρες αργότερα, η καρδιά του Τζίμη Πανούση δεν άντεξε το δεύτερο «χτύπημα» μέσα σε ένα μήνα (το πρώτο τον είχε βρει στον φυσικό του χώρο, τη σκηνή) και τελικά τον «πρόδωσε». Ο δημοφιλής «Τζιμάκος» ήταν τραγουδοποιός, ηθοποιός και γνωστός για τους καυστικούς και επαναστατικούς στίχους του. Ξεκίνησε να ταράσσει τα νερά της νεοελληνικής κοινωνίας με τις… «διαβόητες» Μουσικές Ταξιαρχίες και στη συνέχεια πέρασε στον χώρο της σάτιρας, με το καυστικό, έξυπνο και πάντα ετοιμόλογο χιούμορ του, το οποίο, φυσικά, τον οδηγούσε και σε... μπλεξίματα, όπως η περίφημη δικαστική διαμάχη με τον Γιώργο Νταλάρα. Ο τραγουδιστής, πάντως, εξέφρασε τη θλίψη του μέσω των social media για τον θάνατο του Τζίμη Πανούση, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Το τρίτο «χτύπημα» ήρθε στις 15 Ιανουαρίου, με τον θάνατο σε ηλικία μόλις 46 ετών της Dolores O’ Riordan, τραγουδίστριας του υπερεπιτυχημένου ιρλανδικού rock group Cranberries. Η χαρακτηριστική φωνή της αποτέλεσε σήμα - κατατεθέν της ανεξάρτητης σκηνής των 90’s με διαχρονικά hit όπως «Zombie», «Animal Instinct» και «Promises». Τα αίτια του θανάτου της δεν έγιναν γνωστά, ωστόσο ήταν γνωστή η μάχη της με τη διπολική διαταραχή και την κατάθλιψη, που την είχαν οδηγήσει σε απόπειρα αυτοκτονίας το 2013.

Περισσότερα στην κατηγορία Life Style >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης