Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Life Style>Mark Zuckeberg: «Έκανα δεκάδες λάθη»

Mark Zuckeberg: «Έκανα δεκάδες λάθη»

zuckerbergΣτα 14α «γενέθλια» του Facebook, ο ιδρυτής του έκανε την αυτοκριτική του για την μέχρι τώρα πορεία του μέσου που άλλαξε δραματικά την παγκόσμια κοινωνία

Πριν από 14 χρόνια, η ανθρωπότητα γνώρισε μια από τις πιο δραματικές αλλαγές στην ιστορία της. Το Facebook ανέβηκε on line για πρώτη φορά και από τότε οι ανθρώπινες κοινωνικές (και όχι μόνο) σχέσεις δεν θα ήταν ποτέ πια οι ίδιες.

Mε αφορμή λοιπόν την 14η επέτειο του Facebook o άνθρωπος που το δημιούργησε, ο περίφημος (και… ζάπλουτος πλέον) Mark Zuckerberg ανάρτησε στο προφίλ του ένα μήνυμα προς όλους τους χρήστες, το οποίο, προς έκπληξη όλων, δεν αποτελεί ευχολόγιο, αλλά σκληρή αυτοκριτική.

Το post του Mark Zuckerberg ξεκινάει ως εξής: «Είναι η στιγμή να αναλογιστούμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει από εκείνον τον κοιτώνα στο Χάρβαρντ και πόσο πιο μακριά πρέπει να πάμε ακόμα για να φέρουμε τον κόσμο ακόμα πιο κοντά. Και είναι η στιγμή να σκεφτούμε τι χρειάζεται να κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι».

Και προσθέτει: «Μερικές φορές οι άνθρωποι με ρωτούν τι έχω μάθει μέσα από αυτή την πορεία. Ήμουν 19 όταν ξεκίνησα το Facebook και δεν ήξερα τίποτα για την κατασκευή μιας εταιρείας ή μιας παγκόσμιας υπηρεσίας διαδικτύου. Όλα αυτά τα χρόνια, έχω κάνει σχεδόν κάθε λάθος που μπορείτε να φανταστείτε. Έκανα δεκάδες τεχνικά λάθη και κακές συμφωνίες. Εμπιστεύθηκα λάθος ανθρώπους και τοποθέτησα ταλαντούχους ανθρώπους σε λάθος ρόλους. Έχασα σημαντικές τάσεις και υπήρξα αργός στις αντιδράσεις μου. Ξεκίνησα το ένα μετά το άλλο προϊόντα που απέτυχαν. Ο λόγος που η κοινότητά μας υπάρχει σήμερα, δεν είναι επειδή αποφύγαμε τα λάθη. Είναι επειδή πιστεύουμε πως ό,τι κάνουμε, έχει αρκετή σημασία, ώστε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να επιλύσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις μας, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι θα σφάλουμε ξανά και ξανά, αλλά αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να επιτύχουμε πρόοδο. Είμαστε ακόμα νωρίς σε αυτό το ταξίδι και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε. Αυτό το focus ήταν πάντα η δύναμή μας και αυτή η χρονιά θα είναι ακριβώς αυτό. Το να μας ερχόμαστε πιο κοντά με την οικογένεια και τους φίλους μας είναι αυτό που έχει σημασία, και 14 χρόνια είμαι περήφανος για αυτό που κάνουμε και ευγνώμων που συμμετέχω σε κάτι τόσο σημαντικό».

Και ο ιδρυτής του Facebook καταλήγει ως εξής: «Είναι τιμή να βρίσκομαι σε αυτό το ταξίδι μαζί σας».

Περισσότερα στην κατηγορία Life Style >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης