Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Αθλητισμός>«Οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να στηρίξουν τον αθλητισμό»

«Οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να στηρίξουν τον αθλητισμό»

theodwrakopoulos psat olympia 2Στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μαζική άθληση αναφέρθηκε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος συμμετέχοντας στο 4ο Θερινό Σχολείο Αθλητικών Συντακτών , που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

 «Οι Δήμοι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τις Περιφέρειες έχουν υποχρέωση να στηρίξουν τον αθλητισμό δημιουργώντας, αλλά και φροντίζοντας την συντήρηση, αθλητικών  υποδομών. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολύνουν χιλιάδες αθλούμενους, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι την εποχή της κρίσης βρίσκουν καταφύγιο στον αθλητισμό» υπογράμμισε.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών», ο οποίος είχε κληθεί με την ιδιότητα του αθλητικού δημοσιογράφου και επί 14 έτη προέδρου του ΠΣΑΤ και στα οικονομικά που πρέπει μια οικογένεια να πληρώσει για την ενασχόληση των παιδιών της με τον αθλητισμό. «Υπάρχουν σύλλογοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σαν πελάτες και εισπράττουν εξωπραγματικά ποσά για τις  προπονήσεις τους. Πρόκειται για ένα αγκάθι που πρέπει να αντιμετωπιστεί» τόνισε ζητώντας μάλιστα και την παρέμβαση του παριστάμενου Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού.

Στην εκδήλωση της Αρχαίας Ολυμπίας μετείχαν μεταξύ άλλων οι Γενικοί Γραμματείς Ενημέρωσης και Αθλητισμού Ελ. Κρέτσος και Ιουλ. Συναδινός, ο δήμαρχος της πόλης Ευθ. Κοτζάς, ο πρώην δήμαρχος Γ. Δεββες, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) Σωτ. Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών Τσαρλς Καμενζούλι, ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Λεων. Αντωνακόπουλος, το μέλος του ΕΣΚΑΝ Γ. Καλούδης, οι ολυμπιονίκες κωπηλασίας Βας. Πολύμερος και Χρύσα Μπισκιντζή και ο προπονητής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας του πόλο νέων  Τεό Λοράντος, καθηγητές τεσσάρων πανεπιστημίων και πολλοί αθλητικοί συντάκτες.        

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης