Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Αθλητισμός>Ευχές από τον Γ. Θεοδωρακόπουλο στον πρωθυπουργό της Ν. Κορέας

Ευχές από τον Γ. Θεοδωρακόπουλο στον πρωθυπουργό της Ν. Κορέας

22831425 1924904877748699 1577069612 o1Η Ολυμπιακή φλόγα που άναψε την περασμένη Τρίτη στην Αρχαία Ολυμπία μεταφέρεται σήμερα στην Αθήνα  και αύριο Τρίτη, σε μεγάλη τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα παραδοθεί στους Κορεάτες, οι οποίοι το Φεβρουάριο διοργανώνουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην πόλη Πιονγκ Τσαγκ. 

Η τελετή της Αφής έγινε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού της Νότιας Κορέας Λι Νακ Γιον και την παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές. Ήταν όπως πάντα πολύ εντυπωσιακή και μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Προσκεκλημένος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής παρακολούθησε την εκδήλωση στο αρχαίο στάδιο και ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος έχει καλύψει δημοσιογραφικά εννέα Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης-Λυκόβρυσης» και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, είχε την ευκαιρία να συναντήσει στην Αρχαία Ολυμπία τον Πρωθυπουργό της Κορέας, στον οποίο αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση να ταξιδεύσει στη Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητας της Πιονγκ Τσαγκ, ευχήθηκε καλή επιτυχία.

 Επίσης δήλωσε την υποστήριξή του  προς το δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζά για την τεράστια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ώστε να καθιερωθεί παγκοσμίως η Ολυμπιακή Εκεχειρία στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, που είναι ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος ο οποίος έχει τιμηθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με το ανώτερο παράσημο Olympic Order,  έχει επίσης επιλεγεί να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα απόψε λίγο πριν ανάψει στο βωμό της Ακρόπολης.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης