Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Αθλητισμός>Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος λαμπαδηδρόμος και των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος λαμπαδηδρόμος και των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

theodorakopoulos flogaΤην τιμή και ταυτόχρονα την ευθύνη για τις αξίες του αθλητισμού να μεταφέρει ως ένας από τους 505 δρομείς, την Ολυμπιακή Φλόγα είχε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης-Λυκόβρυσης» και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

«Το ένοιωσα κι αυτή τη φορά όταν βάδιζα στις αρχές της εβδομάδας, με την ιερή Φλόγα στα χέρια προς την Ακρόπολη, τελευταίο σταθμό της πριν από την επίσημη παράδοση που έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Έχοντας καλύψει δημοσιογραφικά εννέα Ολυμπιακούς Αγώνες αντιλαμβάνομαι καλά τα μηνύματα που στέλνει σε όλο τον κόσμο η Ολυμπιακή Φλόγα» ανέφερε λίγο μετά τη συμμετοχή του στην λαμπαδηδρομία.

 Η αντιπροσωπεία της Νότιας Κορέας, ευγνωμονούσα, παρέλαβε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την Ιερή Φλόγα, για να την μεταφέρει στην διοργανώτρια πόλη  των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, την Πιονγκ Τσανγκ, 150 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας, τη Σεούλ. Οι πληροφορίες από τη Σεούλ αναφέρουν ότι η υποδοχή που έγινε στην Φλόγα, που ήδη πήρε το δρόμο της να διανύσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, πριν καταλήξει στο στάδιο της τελετής έναρξης, ήταν εκπληκτική. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται από 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018 και είναι η τρίτη φορά που φιλοξενούνται στην Ασία. Η Νότια Κορέα είχε φιλοξενήσει το 1988 στη Σεούλ τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελετή της Αφής έγινε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού της Νότιας Κορέας Λι Νακ Γιον και την παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος έχει καλύψει δημοσιογραφικά εννέα Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν ανάμεσα στους προσκεκλημένους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και παρακολούθησε την εκδήλωση στο αρχαίο στάδιο  .

 Στο περιθώριο της εκδήλωσης, είχε την ευκαιρία να συναντήσει στην Αρχαία Ολυμπία τον Πρωθυπουργό της Κορέας, στον οποίο αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση να ταξιδεύσει στη Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητας της Πιονγκ Τσαγκ, ευχήθηκε καλή επιτυχία.

 Επίσης δήλωσε την υποστήριξή του  προς το δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζά για την τεράστια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ώστε να καθιερωθεί παγκοσμίως η Ολυμπιακή Εκεχειρία στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος ο οποίος έχει τιμηθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με το ανώτερο παράσημο Olympic Order.

«Καλή επιτυχία και μακάρι η Ολυμπιακή Εκεχειρία να επικρατήσει στην περιοχή που απειλείται από  απρόβλεπτες κινήσεις της Βόρειας Κορέας», ευχήθηκε στους διοργανωτές.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης