Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Αθλητισμός>Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στη μεγάλη εκδήλωση για τα 120 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΓΑΣ

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στη μεγάλη εκδήλωση για τα 120 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΓΑΣ

theodwrakopoulos 1Ο ΣΕΓΑΣ, η αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας μας και μια από τις δέκα αρχαιότερες του κόσμου, γιόρτασε τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της. Η εκδήλωση, που ήταν λιτή, αλλά γεμάτη μεγάλες συγκινήσεις, έγινε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην αίθουσα «Παρνασσός» εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το 1897 η ιδρυτική του συνεδρίαση.

 Το «παρών» τους έδωσαν παλαιοί και νέοι πρωταθλητές, που έγραψαν κα γράφουν την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν από τους παριστάμενους. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο δημοσιογράφος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης, ο οποίος έχει συνδέσει την καριέρα του με τις μεγάλες στιγμές του αθλητισμού. Μάλιστα συμμετείχε και στην καταγραφή της ιστορικής διαδρομής των 120 χρόνων μέσα από το πολύ εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ του Τάκη Παπαγιαννίδη.

Στην εκδήλωση, στην οποία βραβεύτηκαν τα ιδρυτικά σωματεία, πρώην πρόεδροι (Μαρσέλλος, Κατσιμπάρδης, Σεβαστής), κοινωνικοί φορείς και οι πρωταθλητές Χρήστος Παπανικολάου (επί κοντώ), Σοφία Σακοράφα (ακοντισμός) και Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή της ομοσπονδίας στην ανάπτυξη του αθλητισμού δεδομένου ότι τα περισσότερα αθλήματα πριν μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους ανήκαν στη μεγάλη οικογένεια της ομοσπονδίας.

Και ζήτησε από την Πολιτεία να μην αντιμετωπίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως λογιστική εγγραφή στις δαπάνες, δηλαδή ως πρόβλημα, αλλά ως κοινωνικό αγαθό.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης