Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Κοινωνία>Ξεκίνησαν οι εγγραφές μαθητών και εθελοντών εκπαιδευτικών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές μαθητών και εθελοντών εκπαιδευτικών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

koinoniko frontisthrio amarysiaΑνοικτή πρόσκληση για τους ενδιαφερόμενους μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που θα εφαρμοστεί για μια ακόμα χρονιά, απηύθυνε το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ Λυκόβρυσης Πεύκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους μαθητές ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα, το ΚΟΙΠΑΠ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εθελοντισμού και εκπαιδευτικής αλληλεγγύης σε όσους καθηγητές μπορούν να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στηρίζοντας το Κοινωνικό Φροντιστήριο και τους μαθητές των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2017, αναφέροντας την ειδικότητά τους και τα μαθήματα που επιθυμούν να διδάξουν.


Οι οικογένειες και οι μαθητές για την εγγραφή των παιδιών και οι εθελοντές εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθυνθούν και στη διεύθυνση: Αγίας Βαρβάρας 25 στο πρώην Δημαρχείο της Λυκόβρυσης – 1ος όροφος από τις 10:00 έως τις 13:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή, αλλά και στο ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ (Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη) στο τηλ.: 213 - 2051745 & 2051746.

Όπως επισημαίνει σχετικά ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης: «Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης και το Νομικό του Πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ στο πλαίσιο της κοινωνικής τους πολιτικής μέσα στον κυκεώνα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, λειτουργούν Κοινωνικό Φροντιστήριο για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τις δοκιμαζόμενες σήμερα οικογένειες ώστε τα παιδιά τους να έχουν ίσες ευκαιρίες. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει καταστεί ήδη τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του, θεσμός στον Δήμο μας, με σημαντικές επιδόσεις πετυχαίνοντας την εισαγωγή τους στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα πολλών μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Σε αυτή την προσπάθειά μας προσκαλούμε και τους εκπαιδευτικούς να συνδράμουν στηρίζοντας τους οικονομικά αδύναμους μαθητές των συμπολιτών μας. Θερμό ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς που με πολύ αγάπη και μεγάλη αλληλεγγύη ανταποκρίνονται κάθε χρόνο στο κάλεσμά μας, δείχνοντας ότι όπου ‘περισσεύει’ το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο κάθε δυσκολία είναι πολύ πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, τονίζει: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έφτασε εκείνη στιγμή του χρόνου που ετοιμαζόμαστε για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της επόμενης σχολικής χρονιάς. Η λειτουργία του θεσμού τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας, απέδειξε ότι η κοινωνία της Λυκόβρυσης Πεύκης διαθέτει αντανακλαστικά αγάπης και αναχώματα αλληλεγγύης στις οικονομικές δυσκολίες, απέδειξε ότι ο εθελοντισμός και η αγάπη για τα παιδιά φωλιάζει στις καρδιές των εκπαιδευτικών μας, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς και τους προσκαλούμε με την ίδια αγάπη να στηρίξουν και πάλι τους μαθητές των οικονομικά αδύναμων οικογενειών στο πλαίσιο μίας παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης που έχει κατά κανόνα πλήξει την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών».

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης