Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Κοινωνία>Κατανυκτικό διήμερο θρησκευτικών δρώμενων

Κατανυκτικό διήμερο θρησκευτικών δρώμενων

drwmena amarysiaΤη θαυματουργή ιερά εικόνα της Παναγίας της Γραμμουσιανής καθώς και το ιερό λείψανο της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα υποδέχθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας και ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πεύκη παρουσία του δημάρχου Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσου Μαυρίδη.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ κόμισε τη θαυματουργή εικόνα και τη δεξιά χείρα της Αγίας Σοφίας στην ενορία των Αγίων Αποστόλων ώστε να λαμπρύνουν τους εορτασμούς του Ναού που κορυφώθηκαν το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου όταν η Εκκλησία τιμά τους Αγίους Αποστόλους της Πέτρο και Παύλο (29/6).

Στους εορτασμούς παρέστη ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, καθώς και στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, στη μεγάλη εορτή των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου όπου και χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θαυμακού, κ. Ιάκωβος, Ηγούμενος της Ι.Μ. Ασωμάτων Πετράκη, ενώ συμπαρίσταντο ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως, κ. Ισίδωρος Γέρων Σκευοφύλαξ του Παναγίου Τάφου και ο οικείος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος.

Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην οποία παρέστη ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης, της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Γραμμουστιανής και το λείψανο της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα και τα δύο κειμήλια προερχόμενα από την Μητρόπολη Καστορίας, κειμήλια που παρέμειναν στον Ι.Ν. έως τις 4 Ιουλίου.

«Συμμετέχουμε με μεγάλη τιμή και χαρά στα θρησκευτικά δρώμενα του Δήμου μας που κομίζουν στην καρδιά μας ταπεινότητα, αγάπη και αλληλοσεβασμό», δήλωσε κατά την παρουσία του στις εκδηλώσεις, ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης