Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Κοινωνία>Δρομολογείται η επέκταση του μετρό μέχρι τη Λυκόβρυση

Δρομολογείται η επέκταση του μετρό μέχρι τη Λυκόβρυση

metro 2Στην Αττικό Μετρό ο σχεδιασμός συνεχίζεται για την υλοποίηση των υπόλοιπων τμημάτων της Γραμμής 4.

Αυτή την εποχή σε φάση μελέτης είναι τα 3 επόμενα στάδια που με την υλοποίηση τους θα δημιουργήσουν την μεγάλη γραμμή 4 που θα περιλαμβάνει 30 χλμ και 33 σταθμούς. Στην πλήρη ανάπτυξη της η Γραμμή 4 θα ξεκινά από τον Περισσό και θα καταλήγει στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Λυκόβρυσης, ενώ θα διαθέτει και ένα κλάδο από τον Ευαγγελισμό μέχρι την Άνω Ηλιούπολη.

 

Το σύνολο του κόστους της γραμμής εκτιμάται σε 3,3 δισ ευρώ, εκ των οποίων το 1,4 δισ ευρώ, αφορά το πρώτο «ώριμο» τμήμα από το Άλσος Βεϊκου μέχρι του Γουδή.

Μετά τον προγραμματισμό του πρώτου τμήματος της Γραμμής 4, θα ακολουθήσουν ακόμα 3 δημοπρατήσεις για να ολοκληρωθεί πλήρως η γραμμή.

Η αμέσως επόμενη δημοπράτηση αναμένεται να περιλαμβάνει το βόρειο τμήμα Γουδή - Μαρούσι - Εθνική Οδός με 15χλμ και 11 σταθμούς. Οι σταθμοί είναι οι ΚΑΤΕΧΑΚΗ (ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΗ 3), ΦΑΡΟΣ, ΦΙΛΟΘΕΗ, ΣΙΔΕΡΑ, ΟΑΚΑ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ (ΑΝΤΑΠ. ΜΕ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ), ΟΤΕ, ΜΑΡΟΥΣΙ (ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΗ 1), ΠΕΥΚΗ, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ.

Το δεύτερο έργο αφορά την ολοκλήρωση του δυτικού τμήματος Άλσος Βεϊκου-Περισσός με 2χλμ και 2 σταθμούς (ΠΕΡΙΣΣΟΣ -ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΗ 1, ΑΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙ). Τέλος έχουμε και τον κλάδο προς τα Νότια Προάστια και περιλαμβάνει το τμήμα Ευαγγελισμός-Άνω Ηλιούπολη με 4χλμ και 3 σταθμούς (ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ). Το συγκεκριμένο έργο χρίζει περισσότερης κουβέντας καθώς πιθανότατα θα αποτελέσει το πρώτο τμήμα μία ακόμα γραμμής για την Αθήνα. Τον σταθμό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ θα τον μοιράζεται με την κύρια γραμμή. Το μέχρι σήμερα πρόβλημα αυτών των επεκτάσεων είναι η έλλειψη χρηματοδότησης μιας και στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 έχει ενταχθεί το πρώτο τμήμα από το Άλσος Βεϊκου μέχρι του Γουδή.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης