Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Κοινωνία>«Η γοητεία του ονείρου και οι θεραπευτικές του δυνατότητες»

«Η γοητεία του ονείρου και οι θεραπευτικές του δυνατότητες»

oneira 1 amarysia«Η γοητεία του ονείρου και οι θεραπευτικές του δυνατότητες» ήταν το θέμα εκδήλωσης – συζήτησης που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Αφροδίτης 4 Πεύκη – πλησίον Ηλιακού Χωριού) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Κάπως έτσι, ξεκίνησε και φέτος ο δημιουργικός κύκλος συζητήσεων και συναντήσεων για τη σεζόν 2017-2018 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Καλεσμένος της εκδήλωσης του Νομικού Προσώπου ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης ήταν ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Dr Άγγελος Βιαννίτης, ο οποίος μύησε τους παρευρισκομένους στον κόσμο των ονείρων, μιλώντας για τις θεραπευτικές δυνατότητες του ονείρου, αλλά και για την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στα όνειρα και το συνειδητό. Η ονειρική θεραπεία, άλλωστε, δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι κατά τη διάρκεια της Εγκοιμήσεως σε κάποιον ιερό χώρο, ο ασθενής δεχόταν ένα αποκαλυπτικό όνειρο το οποίο του έδειχνε τον τρόπο θεραπείας που έπρεπε να ακολουθήσει. Μπορεί επίσης να συναντούσαν τον ίδιο τον θεό Ασκληπιό στο όνειρό τους.

Η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Άννα Ασπραδάκη επισημαίνει: «Η έναρξη των εκδηλώσεων της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου με μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία. Ο ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Άγγελος Βιαννίτης πραγματοποίησε μία εξαιρετική παρουσίαση που παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη και το Νομικό Πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου και στην προσφορά ποιοτικών εκδηλώσεων, συζητήσεων και συναντήσεων στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με στόχο την ενημέρωση και τη ψυχική ανάταση των δημοτών και πολιτών. Με αυτό το στόχο θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας ποιοτικές βραδιές γεμάτες πνευματικές αναζητήσεις. Θερμό ευχαριστώ για μια ακόμη φορά στον υπεύθυνο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης Ηλία Πολλάτο για την πολύτιμη συμβολή, τη δημιουργικότητα, το ακούραστο πνεύμα του και την αρωγή του στο έργο μας».

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης