Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Κοινωνία>«Η ομιλία της κυρίας Φλωρά για την άγνοια του διαδικτύου πέτυχε διάνα»

«Η ομιλία της κυρίας Φλωρά για την άγνοια του διαδικτύου πέτυχε διάνα»

omilia 2Μια πολύ σημαντική και ιδιαιτέρως χρήσιμη ενημερωτική συνάντηση οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Πεύκης. Θέμα της το πολύ επίκαιρο «Ασφαλής Πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η άγνοια βλάπτει σοβαρά την οικογένεια».

Το θέμα παρουσίασε πολύ παραστατικά και ανέλυσε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο η εκπαιδευτικός Στέλλα Φλωρά, μια προικισμένη εκπαιδευτικός, που είπε τα πράγματα με το όνομά τους με συνέπεια να συμμετέχουν στη συζήτηση εκτός από τους γονείς και οι μαθητές που είχαν σπεύσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου. 

Η κυρία Στέλλα Φλωρά, που είναι μάλιστα κάτοικος της Πεύκης και η οποία πραγματοποιεί δεκάδες ομιλίες κάθε χρόνο σε ολόκληρη την χώρα, τόνισε ότι «το βασικό μέλημα που θα πρέπει να έχει κάθε γονέας στο μυαλό του είναι ότι το χάσμα των γενεών δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλο. Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός των περισσοτέρων ενηλίκων είναι η κυριότερη αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν on line τα παιδιά. Η λύση βρίσκεται στη διαρκή επιμόρφωση και ενασχόληση με τον κόσμο του διαδικτύου έτσι ώστε ο γονέας να μπορεί να εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει, να συμβουλέψει αλλά και να ελέγξει το παιδί του».

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 και σήμερα επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΥΚΗΣ- ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ» παρακολούθησε την  ομιλία και συνεχάρη τόσο το  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων όσο και την εκπαιδευτικό κυρία Φλωρά.

«Η χρήση από τα παιδιά μας  του διαδικτύου μπορεί να είναι συναρπαστική, αλλά κρύβει πολλούς κινδύνους. Άρα είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε καλά τις κακοτοπιές τόσο εμείς όσο και τα παιδιά. Και στον τομέα αυτό η ομιλία της κυρίας Φλωρά πέτυχε διάνα» τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης