Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Εκπαίδευση>«Μαζί με τα παιδιά, από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα»

«Μαζί με τα παιδιά, από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα»

k8Στην τελετή του αγιασμού του 2ου Γενικού Λυκείου Πεύκης και του Λυκείου Λυκόβρυσης βρέθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, πρόεδρος του ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, η οποία είχε την ευκαιρία να ευχηθεί στα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά, αλλά και να συγχαρεί τους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς καθώς και τους Διευθυντές για το αξιέπαινο έργο που επιτελούν στα σχολεία. Στο μήνυμά της προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ανέφερε:

«Ευχή και προσδοκία είναι να κάνουμε από κοινού μια καλή αρχή, ώστε η νέα χρονιά να είναι Αποδοτική, Δημιουργική, Αποτελεσματική. Η φετινή χρονιά μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία διαμόρφωσης του νέου, δημοκρατικού και ανθρώπινου σχολείου. Ενός σχολείου που θα σέβεται απόλυτα την αξιοπρέπεια των μαθητών και των μαθητριών και θα παρέχει σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα επίτευξης όλων των στόχων της εκπαίδευσης, χωρίς εκπτώσεις στην ποσότητα και στην ποιότητα των μορφωτικών αγαθών.Μόνο έτσι θα μπορέσει η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι. Ωστόσο, οι συνεχείς και πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενες αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος δεν πρέπει να δημιουργούν ένα πλαίσιο ανασφάλειας και αβεβαιότητας αλλά να διαμορφώνουν τις συνθήκες σταθερότητας, ανάπτυξης και προοπτικής, παρέχοντας στους νέους τα εχέγγυα της γνώσης, της δημιουργίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι αρωγός στη διασφάλιση ενός βιώσιμου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες και να ανταποκρίνεται με ευέλικτα αντανακλαστικάστα κελεύσματα της σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η κατάκτηση της γνώσης και η απόκτηση δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια του χαρακτήρα, μέσα από την προαγωγή γνήσιων προτύπων, αποτελεί μια συναρπαστική πορεία, η οποία εκτυλίσσεται σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής, έχοντας ως βάση εκκίνησης το σχολείο.Η Αριστεία δεν είναι αυτοσκοπός, όμως είναι μια ευεργετική, διαρκής εκπαιδευτική διαδικασία στοχοθεσίας, στοχοπροσήλωσης και ανατροφοδότησης, που βοηθά το μαθητή να διακρίνεται σε ένα υγιές πλαίσιο συλλογικότητας και ευγενούς άμιλλας, -και όχι σε ένα ψυχοφθόρο, ανταγωνιστικό περιβάλλον- παρακινώντας και άλλους στην ίδια παραγωγική διαδικασία. Μια διαδικασία που διασφαλίζεται στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μας συστήματος με κανόνες και κίνητρα, δημιουργώντας πρότυπα συμπεριφοράς και αξιοσύνης.

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επιτελούν με ευσυνειδησία και αξιοπρέπεια το λειτούργημά τους, ως συνοδοιπόροι και αρωγοί, σε μια εποχή κρίσης θεσμών και αξιών. Μεγάλη δύναμη ψυχής απαιτείται επίσης από τους γονείς, που είναι οι αφανείς ήρωες του διαχρονικού αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης και τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι μαθητές, με τους οποίους μπορούμε από κοινού να κτίσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον, κάνοντας πράξη τα όνειρά τους, χωρίς εκπτώσεις χωρίς περιορισμούς αλλά με γνώμονα τη δύναμη της ισχυρής θέλησης, της αισιοδοξίας και της πίστης».  

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων το «παρών» στη τέλεση των Αγιασμών έδωσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κ.Κελέκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕΛ Πεύκης κ. Αδαμίδης καθώς και συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης