Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Εκπαίδευση>«Καλή και δημιουργική χρονιά στη γνώση» από τη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση του ΠΕΑΠ”

«Καλή και δημιουργική χρονιά στη γνώση» από τη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση του ΠΕΑΠ”

agiasmos sxoleiwn amarysia«Ο άνθρωπος θα είναι η απάντηση όποια κι εάν θα είναι η ερώτηση», επισημαίνουν ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, μαζί με το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, κατά την τελετή του αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ τονίζουν ότι θα είναι αρωγοί σε κάθε Πολιτιστική Αθλητική ή Περιβαλλοντική Δράση των Μαθητών του Δήμου.

 Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης ,στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκης, στο 3ο Δημοτικό Πεύκης καθώς και στο 2 Λύκειο Πεύκης όπου και παρέστη, ενώ ευχήθηκε παράλληλα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο των δασκάλων – καθηγητών καθώς και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του ΠΕΑΠ Χρήστος Φωτίδης εύχεται “καλό ταξίδι” στη γνώση της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018 με ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα λόγια περί Παιδείας του André Breton:

«Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας. Ο τρόπος με τον οποίο συνομιλούμε, φλερτάρουμε, περπατάμε στον δρόμο, κρατάμε την πόρτα να περάσει ο άγνωστος στο ασανσέρ. Παιδεία είναι οι λέξεις μας, διακριτικότητά μας, η ελευθερία μας, τα όρια της ελευθερίας μας, η μουσική που ακούμε, η γλώσσα του σώματός μας, το πόσο αγαπάμε να μαθαίνουμε, να αλλάζουμε, να διαβάζουμε σαν να είμαστε κάθε φορά άγραφα χαρτιά. Παιδεία είναι η ταπεινότητα, αλλά και η επιμονή στις αξίες μας, το ότι δεν είμαστε προς πώληση, το ότι σεβόμαστε τον άνθρωπο, το παιδί του άλλου, την κυρία που καθαρίζει το γραφείο μας, τον κύριο που καθαρίζει το πάρκο στο οποίο βγάζουμε βόλτα το σκύλο μας, την κοπέλα στο ταμείο. Παιδεία είναι η μεγαλοψυχία μας, το να ποτίσουμε μια άγνωστη γλάστρα, το να φροντίζουμε την πίσω όψη του σπιτιού μας. Παιδεία είναι το να προστατεύουν τα χέρια μας τον αδύναμο, να τα βάζουνε με το θηρίο. Παιδεία είναι το πόσο μπορούμε να έρθουμε απέναντι στο σύστημα και τους συστημικούς, παιδεία είναι η γενναιότητα και η ευθύνη. Παιδεία είναι το να διαλέγεις τον δύσκολο δρόμο της αξιοπρέπειας, της μοναξιάς και συνάμα να καίγεσαι μέσα σου για το κοινό καλό. Για το ωραίο και τη σωτηρία του. 'Ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση'».

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης