Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»

«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»

mavridis amarysia copy copy copy copyΆμεση απάντηση σε ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου, Μαρίνας Σταυράκη-Πατούλη, στην οποία κατηγορεί την Δημοτική Αρχή για επιπλέον επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού από το ΠΕΑΠ, έδωσε με δική του ανακοίνωση ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης.

Ο δήμαρχος στην ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει την θέση του να μην εμπλέκεται σε “μικροπολιτική”, για την οποία κατηγορεί την κ. Πατούλη σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «διαστρεβλώνει με μικροπολιτικά επικοινωνιακά τεχνάσματα παλαιομοδίτικης μικροπολιτικής, παραποιώντας την αλήθεια», ενώ παραθέτει αναλυτικά αριθμητικά δεδομένα, στα οποία στηρίζει την απάντησή του σχετικά με το γεγονός ότι παρέλαβε έναν «νοικοκυρεμένο» Δήμο, κατάσταση την οποία συνεχίζει στα χρόνια της θητείας του.

«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους», σημειώνει, απαντώντας σε κάθε σημείο της αναφοράς της κ. Πατούλη ξεχωριστά. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος αναφέρει:

«Η Διοίκηση Τάσου Μαυρίδη έχει αποδείξει στα 2,5 με 3 χρόνια της θητείας της στη διοικητική διαχείριση του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης ότι η ισχυρή πολιτική της βούληση είναι να αποφεύγει συστηματικά και σταθερά την εμπλοκή της σε μικροπολιτική που την αποπροσανατολίζουν από την εκτέλεση έργου για την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη του Δήμου και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατασπατάληση του χρόνου της προκειμένου να απαντήσει στις επικοινωνιακές κροτίδες όλων όσοι κατασκευάζουν μία πραγματικότητα προς ίδιο πολιτικό όφελος.

Όπως αποδεικνύεται, όμως, μέχρι σήμερα η προσήλωση στο έργο και στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Διοίκηση Μαυρίδη για να θέσει τις βάσεις οικονομικής βιωσιμότητας και ανάπτυξης του Δήμου, στο μέτρο του εφικτού στα δεδομένα της μακράς οικονομικής κρίσης της χώρας, παραποιείται στο όνομα της πολιτικής ψηφοθηρίας.

Η Διοίκηση Μαυρίδη λέει τα πράγματα με το όνομά τους και συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της. Συγκεκριμένα:

Διαβάζοντας την ενημέρωση Τύπου της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη με ημερομηνία δημοσιότητας 12 Ιουλίου και θέμα: «Με 45 χιλ. ευρώ επιπλέον επιβαρύνει το ΠΕΑΠ τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης έχοντας τις πλάτες της Διοίκησης», ο Δήμος ενημερώνει τους πολίτες ότι ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης με εντιμότητα, ήθος, και μοναδικό μέλημά του το περαιτέρω νοικοκύρεμα του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης έχει επιτύχει μέχρι σήμερα να θέσει τη Λυκόβρυση Πεύκη σε τροχιά διατηρήσιμης και βιώσιμης οικονομικής κατάστασης με σαφείς δυνατότητες ανάπτυξης.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: ο νοικοκυρεμένος Δήμος που παραλάβαμε κατά την πρώτη Καλλικρατική θητεία με Δήμαρχο τον Δημήτρη Φωκιανό παρουσιάζει θετικό οικονομικό αποτέλεσμα χρήσεως 2014 ύψους 187 χιλ. ευρώ, θετικό πρόσημο 1,4 εκατ. ευρώ για την οικονομική χρήση του 2015, ενώ στο ίδιο ύψος ή και παραπάνω θα κινηθεί ο δημοτικός ισολογισμός για το 2016 που βρίσκεται σήμερα στη διαδικασία του τελικού ελέγχου από τον αρμόδιο ορκωτό ελεγκτή».

Αυτά σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του Δήμου και το μέλλον των Δημοτών που στη δημόσια ενημέρωσή της η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη - Σταυράκη διαστρεβλώνει με μικροπολιτικά επικοινωνιακά τεχνάσματα παλαιομοδίτικης μικροπολιτικής, παραποιώντας την αλήθεια μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και των δημοτών του.

Τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα όπως προκύπτει ότι παραδέχεται και στην ενημέρωση Τύπου της 12ης Ιουλίου η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη έχει Προϊσταμένη Αρχή τον Δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη που με εντιμότητα, ήθος, αξίες, διαφανείς διαδικασίες και στόχο τη μη κατασπατάληση οικονομικών πόρων, την ενδυνάμωση της κοινωνικής πολιτικής στα χρόνια της κρίσης και μέλημα την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των δημοτών, μεριμνά, ελέγχει και διασφαλίζει από την αρχή της δημαρχιακής θητείας του, την τήρηση της νομιμότητας και την προαγωγή των διαφανών διαδικασιών.

Συνεπώς ο εκάστοτε πρόεδρος Νομικού Προσώπου δεν δύναται να δρα ανεξέλεγκτος από την Προϊσταμένη Αρχή του Δήμου, τη Διοίκηση Τάσου Μαυρίδη ως αναφέρει στη σχετική ενημέρωση Τύπου η ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλος με τη διατύπωση: «Αν και επί Προεδρίας Μαρίνας Πατούλη το ΠΕΑΠ (2014-2016) κατάφερε...»

patouli amarysiaΕπί της ουσίας τώρα στην αναφορά της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαρίνας Πατούλη - Σταυράκη σε όσα διατείνεται ότι «κατάφερε»:

  1. «Να εξορθολογήσει ένα υπέρογκο χρέος 400 χιλ. ευρώ» όπως διατυπώνει η κα Πατούλη - Σταυράκη, και ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

Πρόκειται για χρέος παλαιότερων οικονομικών χρήσεων, πριν τη δημιουργία του εννιαίου Δήμου, που νοικοκυρεύθηκε στο μέτρο του εφικτού επί θητείας του προηγούμενου Δημάρχου και καλύφθηκε, σε σειρά ανάλογων περιπτώσεων σε Δήμους σε όλη την επικράτεια της χώρας (μετάβαση από τις δημοτικές επιχειρήσεις σε νομικά πρόσωπα στους Δήμους), με έκτακτη επιχορήγηση εποχής υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς καμία επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού ή του προϋπολογισμού του ΠΕΑΠ. Η σχετική επιχορήγηση στους Δήμους με ανάλογα θέματα ανά τη χώρα, σαφώς και δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο του αιρετού που έτυχε τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία να βρίσκεται στα ηνία του εκάστοτε νομικού προσώπου.

  1. «Να καταρτίσει και να εφαρμόσει ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς», όπως διατυπώνει η κα Πατούλη - Σταυράκη και ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

Οι προϋπολογισμοί καταρτίζονται βάσει συγκεκριμένων λογιστικών τύπων και με εντιμότητα η χρηστή Διοίκηση Τάσου Μαυρίδη ως η Προϊστάμενη Αρχή, έλεγξε και διασφάλισε ότι οι λογιστικοί τύποι αυτοί θα τηρηθούν τόσο κατά την κατάρτιση των προϋπολογισμών όσο και ότι θα εφαρμοσθούν κατά τη διάρκεια έκαστης οικονομικής χρήσης, πρακτική που ακολουθεί απαρέγκλιτα η Διοίκηση Μαυρίδη από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της τόσο στον Δήμο όσο και στα Νομικά του Πρόσωπα.

  1. «Να θεσπίσει γενναία κοινωνική πολιτική σε όλα τα αθλητικά και καλλιτεχνικά τμήματα», διατυπώνει η κα Πατούλη - Σταυράκη και ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

Η πολιτική αυτή ακολουθήθηκε και ακολουθείται κατ’ επιταγή του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη που σχεδιάζει, υλοποιεί, ενεργεί και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής από τον Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα. Στο ίδιο πλαίσιο σχεδιασμού, ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής, δράσεων υποδομών και παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υπέρ του δημότη, εντάσσεται και η έκτακτη επιχορήγηση του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ η οποία και προϋπολογίζεται σε επίπεδο ετοιμότητας και μη κατασπατάλησης χρόνου στο μέτρο που στην πράξη θα απαιτηθεί.

  1. «Να μη ζητήσει έκτακτες επιχορηγήσεις από τον Δήμο», διατυπώνει η κα Πατούλη - Σταυράκη», και ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

Αφήνοντας παραμελημένες και σε αχρηστία σειρά δομών του ΠΕΑΠ (π.χ. ενδεικτικά: α) Κτήμα Τζερμιά που αποτελεί τον φυσικό χώρο του Τμήματος Ζωγραφικής του ΠΕΑΠ το οποίο και πραγματοποιούσε τα μαθήματά του στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης. Το Κτήμα Τζερμιά σήμερα βρίσκεται στο τελικό στάδιο εργασιών ώστε από τη νέα σχολική χρονιά το Τμήμα Ζωγραφικής του ΠΕΑΠ να επιστρέψει στο φυσικό του χώρο και β) Επισκευή του σκέπαστρου της πισίνας η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων για τον Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα κ.λπ.).

«Δεν διαπραγματευτήκαμε, δεν επιτρέψαμε, υψώνοντας ισχυρή αντίσταση σε όλους όσοι και όσες επιδιώκουν με πρόσχημα τη διαφάνεια και μεθόδους μικροπολιτικής, να διασπαθίσουν το δημόσιο χρήμα στον Δήμο μας και στα Νομικά μας Πρόσωπα. Έτσι και θα συνεχίσουμε: με εντιμότητα, ήθος, διαφάνεια και νομιμότητα.

Και θα συνεχίσουμε, όπως ήδη έχουμε πράξει, να δείχνουμε τον δρόμο της εξόδου από τη Διοίκησή μας, σε όλους όσοι και όσες διακρίνονται από μικροπολιτικά κριτήρια και στοχεύουν στο δικό τους οικονομικό και πολιτικό όφελος. Πατάξαμε και θα πατάξουμε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να διασπαθίσει προς ίδιο όφελος το δημόσιο χρήμα! Και όταν έρθει η ώρα και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των δημοτών μας, θα αναγνωρίσουν τη διαφορά της γνήσιας εντιμότητάς μας έναντι κάθε άλλης απομίμησης και ανάλογα θα πράξουν!», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαυρίδης.

Μαρίνα Σταυράκη- Πατούλη: Με 45.000 ευρώ επιπλέον επιβαρύνει το ΠΕ.Α.Π.τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, έχοντας τις πλάτες της Διοίκησης

Η ανακοίνωση του Δήμου έρχεται ως απάντηση στην τοποθέτηση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου κατά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο κατηγόρησε δριμύτατα τόσο την Διοίκηση του Δήμου, όσο και του ΠΕΑΠ, πως «χωρίς καμία «αιδώ» εφαρμόζουν παρωχημένα μοντέλα διοίκησης, μοιράζοντας αφειδώς και αναιτιολόγητα δημόσιο χρήμα, επιβαρύνοντας τη βιωσιμότητα του Δήμου και κατ’ επέκταση το μέλλον των Δημοτών».

Αφορμή ήταν το αίτημα για έγκριση έκτακτης επιχορήγησης στο ΝΠΔΔ ΠΕ.Α.Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ύψους 45.000 ευρώ, επιπλέον της τακτικής – ετήσιας επιχορήγησης που λαμβάνει (360.000 ευρώ το χρόνο), το οποίο η κ. Σταυράκη-

Πατούλη καταψήφισε καταγγέλλοντας «φαινόμενα αδιαφάνειας, κακοδιοίκησης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η κ. Σταυράκη-Πατούλη αναφέρει:

«Απουσία κάθε αιτιολογικής έκθεσης από πλευράς ΠΕ.Α.Π. που θα εξηγούσε με σαφήνεια και τεκμηριωμένα την έγκριση των 45.000 ευρώ, ως έκτακτη επιχορήγηση, η Διοίκηση του Δήμου με οριακή πλειοψηφία 10 προς 9 (η Αντιπολίτευση σύσσωμη καταδίκασε αυτού του είδους τις πρακτικές) ψήφισε την ντροπιαστική της εισήγηση αναδεικνύοντας σε όλο το σώμα για άλλη μια φορά:

την ένδεια κύρους που την διακατέχει,

την έλλειψη σεβασμού απέναντι στους πολίτες,

την κακοδιαχείριση που εφαρμόζει καθημερινά με τη λήψη αποφάσεων οικονομικής ανευθυνότητας,

την αδιαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο

καθώς και την αδυναμία της πλέον να πείσει την πλατιά πλειοψηφία του θεσμικού οργάνου του Δήμου.

Με τερτίπια και συνεννοήσεις «ημετέρων» η Διοίκηση του Δήμου μοιράζει το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν, έχοντας «ως μαξιλάρι» την επίπλαστη νομιμοποιητική επικάλυψη γραφειοκρατικών διαδικασιών, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά ως προς την ιεράρχηση των αναγκών και τη διαχείριση και διάθεση του δημοσίου χρήματος.

Δυστυχώς η λειτουργία του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων βρίσκεται σε κατιούσα πορεία. Τρανταχτό παράδειγμα το ΠΕ.Α.Π. που δεν πέρασε καν το εξάμηνο λειτουργίας του για το τρέχον έτος και δείχνει οικονομικά μετέωρο, ευάλωτο και ασταθές. Προκειμένου να καλύψουν όπως επικαλούνται, αυξημένες ανάγκες του ΝΠΔΔ, άγνωστες στους περισσότερους, για να μπορέσει να προχωρήσει στην 3η αναμόρφωσή του ώστε ο Προϋπολογισμός του να μην είναι ελλειμματικός, το βάρος των 45.000 ευρώ που έφεραν προς ψήφιση, θα το πληρώσουν απ’ ότι φαίνεται οι πολίτες. Διότι κάποιοι μάλλον δεν ξέρουν να διοικούν σωστά.

Δεν επιδεικνύουν την παραμικρή διάθεση:

για οικονομικό εξορθολογισμό,

για προώθηση της κοινωνικής πολιτικής,

για ενίσχυσή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

και το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να επιβαρύνουν οικονομικά το δημόσιο ταμείο.

Αν και επί Προεδρίας Μαρίνας Πατούλη το ΠΕ.Α.Π. (2014 -2016) κατάφερε:

να εξορθολογήσει ένα υπέρογκο χρέος 400.000 ευρώ,

να καταρτίσει και να εφαρμόσει ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς,

να θεσπίσει γενναία κοινωνική πολιτική σε όλα τα αθλητικά & καλλιτεχνικά τμήματα,

να μη ζητήσει έκτακτες επιχορηγήσεις από το Δήμο,

σήμερα κάποιοι κοιτούν να δημιουργήσουν πάλι χρέη στο Νομικό Πρόσωπο, να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα και να φορτώσουν στις πλάτες των δημοτών ένα αβέβαιο μέλλον.

Όπως δηλώνει η κα Πατούλη:

«Θα είμαστε αμείλικτοι στα φαινόμενα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, της κακοδιοίκησης και της αδιαφάνειας που όπως φαίνεται διακατέχει τη Διοίκηση του Δήμου καθημερινά. Ο τόπος κυβερνάται με πολιτικές που υπηρετούν πρώτα απ’ όλα τον Πολίτη και σέβονται το δημόσιο χρήμα. Δεν κυβερνάται από όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν το δημόσιο χρήμα για να δείξουν ικανότεροι των δυνατοτήτων τους. Η πλειοψηφία των πολιτών πολύ σύντομα τα φαινόμενα αυτά και τους εκφραστές της θα τα κατατάξει εκεί που πραγματικά ανήκουν. Στο περιθώριο».

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης