Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>«Πνίγηκαν στο ρέμα της Πύρνας οι ομόφωνες αποφάσεις μας»

«Πνίγηκαν στο ρέμα της Πύρνας οι ομόφωνες αποφάσεις μας»

20170425 113937Αδράνεια της διοίκησης του Δήμου σχετικά με την κατάσταση στο Ρέμα της Πύρνας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Συμμαχία Πολιτών Λυκόβρυσης-Πεύκης», ζητώντας ενημέρωση για τους λόγους που ο αγωγός ομβρίων Κηφισιάς και Πολιτείας, παρά τις μελέτες που δεν το προέβλεπαν και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί, χύνεται στο ρέμα δημιουργώντας σημαντική οικολογική καταστροφή, ενώ τονίζει πως θα διεκδικήσει την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές εντοπιστούν. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το Ρέμα της Πύρνας που βρίσκεται στα σύνορα της Λυκόβρυσης με την Κηφισιά, είναι ένα από τα ωραιότερα δώρα της φύσης. Κι όμως αυτό το υπέροχο μέρος έχει εγκαταλειφθεί από τη διοίκηση του δήμου μας.

Η οποία εκτός των άλλων επέτρεψε ο τεράστιος αγωγός ομβρίων που κατασκευάστηκε για την προστασία της Κηφισιάς και της Πολιτείας, να χύνεται  στην Πύρνα, ακριβώς δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, στο πιο όμορφο τμήμα του ρέματος. Την ώρα που η αρχική μελέτη δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο.

Πρόκειται γα ένα θέμα που ανέδειξε η Κίνηση Πολιτών, αλλά στη συνέχεια «πνίγηκε» με ευθύνη της διοίκησης του δήμου μας και της Αντιπεριφέρειας Βορείου Τομέα. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ομοφώνως το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει στις 16 Δεκεμβρίου 2014 προσφυγή στη δικαιοσύνη και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Δυστυχώς όμως ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης δεν υλοποίησε την απόφαση-εντολή του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβιάζοντας τις νόμιμες διαδικασίες  με συνέπεια να αγωνιούμε σήμερα για τις καταστρεπτικές συνέπειες ενός έργου-τέρατος σε βάρος του περιβάλλοντος. 

Αρκετές φορές η παράταξή μας, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, με τη γνωστή της ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών  έχει θέσει το θέμα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. αλλά ουσιαστικές απαντήσεις δεν δόθηκαν ποτέ.

 Παραμονές της Πρωτομαγιάς είχαν μάλιστα κάνει επίσκεψη στην περιοχή ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μαζί με το δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Κώστα Μπαλδεράνο. Και είχαν τότε επισημάνει πολλά προβλήματα.

Το θέμα το θέσαμε εκ νέου στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις  αλλά και πάλι δεν δόθηκαν εξηγήσεις γιατί ο δήμαρχος αγνόησε προκλητικά την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, με αριθμό 222/2014, του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία αναφέρεται ότι το Δ.Σ «εγκρίνει τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου Κηφισιάς και της Περιφέρειας Αττικής για το έργο «Δίκτυο Ομβρίων και Συλλεκτήρων στον ΟΤΑ Κηφισιάς».

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Και σοβαρά:

 Γι αυτό και η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης, με την πρέπουσα θεσμική δεοντολογία, θα κινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να ενημερωθούμε όλοι και κυρίως οι πολίτες για αυτή την υπόθεση.  Πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια. Και φυσικά να αποδοθούν και οι ευθύνες.

Υ.Γ. Φυσικά θα πληροφορηθούμε αν κάποιοι αδράνησαν για να μην στενοχωρήσουν …κάποιους άλλους. Και τι παιγνίδια έγιναν σε βάρος της πόλης μας. Γιατί δυστυχώς δεν είναι το πρώτο αρνητικό γεγονός στο δήμο μας το οποίο πληροφορηθήκαμε κατόπιν εορτής.»

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης