Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>Απάντηση Μαυρίδη για την Πύρνα

Απάντηση Μαυρίδη για την Πύρνα

tasos mavridis rema"Δεν προέκυψαν και δεν προκύπτουν στην πράξη, τεκμήρια βλαπτικής επίδρασης στο ρέμα της Πύρνας από τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Κηφισιάς!", απαντά ο Δήμος στην ενημέρωση της "Συμμαχίας Πολιτών".

Άμεση απάντηση στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» με θέμα «Το ρέμα της Πύρνας, ο αγωγός και τα ασφαλιστικά που ψηφίστηκαν ομοφώνως, αλλά δεν… έγιναν», έδωσε η Δημοτική Αρχή, επισημαίνοντας πως από τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Κηφισιάς, δεν προκύπτουν στοιχεία επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Διοίκηση Μαυρίδη για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση του φυσικού κάλλους του ρέματος της Πύρνας παρακολούθησε προ διετίας την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων του Δήμου Κηφισιάς, διασφαλίζοντας την πλήρη ετοιμότητά της να προχωρήσει, στο μέτρο που θα απαιτηθεί, σε ασφαλιστικά μέτρα, εάν προέκυπτε βλαπτική επίδραση στο ρέμα της Πύρνας από τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Κηφισιάς. Για το σκοπό αυτό άλλωστε η Διοίκηση Μαυρίδη είχε φέρει το θέμα ως έκτακτο σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, προ διετίας, με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση του θεσμικού οργάνου του δημοτικού συμβουλίου και τη στήριξή του με απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα ώστε να διασφαλιστεί η διατηρησιμότητα του φυσικού κάλλους του ρέματος της Πύρνας και της περιοχής γύρω από αυτό.

Τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Κηφισιάς ολοκληρώθηκαν χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων, ενώ οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης και της Περιφέρειας διαπίστωσαν, μετά από αυτοψία, κατά την πάροδο και των τελευταίων δύο ετών, με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, την ομαλή λειτουργία του αγωγού των ομβρίων υδάτων σε όμβρια ύδατα χωρίς την επιβάρυνση του φυσικού κάλλους του ρέματος της Πύρνας και της γύρω από αυτό περιοχής.

Ως εκ τούτου δεν προέκυψε και δεν προκύπτει να συνέτρεξαν ή να συντρέχουν λόγοι εφαρμογής της απόφασης «προληπτικής ετοιμότητας» της Διοίκησης και κατά συνέχεια της σχετικής ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Λυκόβρυσης Πεύκης περί ασφαλιστικών μέτρων στον Δήμο Κηφισιάς και στην Περιφέρεια.

Στόχος της Διοίκησης Μαυρίδη η ήπια ανάπλαση στην περιοχή μετά τη μεγάλη επιτυχία οριοθέτησης του ρέματος Πύρνας με ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Συγκεκριμένα:

Με ενέργειες της Διοίκησης Τάσου Μαυρίδη πραγματοποιήθηκε η οριοθέτηση του ρέματος της Πύρνας με ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Σήμερα λοιπόν ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης προεξάρχοντος του Δημάρχου, προχωρά σε μελέτη με στόχο την ήπια ανάπλαση της περιοχής της Πύρνας με στόχο να την αποδώσει στους δημότες και κατοίκους της Λυκόβρυσης Πεύκης ως περιπατητικό χώρο και χώρο αναψυχής. Το σχετικό έργο, εντάσσεται στη στρατηγική των έργων υποδομών που προωθεί η Διοίκηση Μαυρίδη με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο.»

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης