Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>«Tο προλαμβάνειν καλύτερον του θεραπεύειν»

«Tο προλαμβάνειν καλύτερον του θεραπεύειν»

kasdagli2Αδράνεια της δημοτικής αρχής σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του Δάσους Κάσδαγλη καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μανόλης Πάγκαλος, ζητώντας την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του Δασαρχείου Πεντέλης, όπου έκανε αυτοψία και ζήτησε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, οι οποίες, όπως επισημαίνει, δεν έχουν γίνει ακόμα και ζητά την άμεση ενεργοποίηση της Επιτροπής Δασών, που ομόφωνα ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Πέρασε ήδη ένας μήνας από την επίσκεψη στο Δάσος Κάσδαγλη του κλιμακίου του Δασαρχείου Πεντέλης, με επικεφαλής την κ. Μαρία Αρίδα, προϊσταμένη του Δασονομείου Αγίας Παρασκευής, συνοδευόμενη από την δασονόμο της περιοχής μας κ. Ελένη Παπαδοπούλου.

Η αυτοψία των αρμόδιων στελεχών του Δασαρχείου προκλήθηκε μετά από δημοσίευμα και φωτογραφίες της δίμηνης αυτοδιοικητικής και πολιτικής έκδοσης πληροφόρησης, διαλόγου και προβληματισμού Λυκόβρυσης – Πεύκης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», και της ευαισθητοποίησης του Αντιδημάρχου κ. Ευ. Παπανικολάου και αποστολής του  σχετικού φύλλου της εφημερίδας στο Δασαρχείο.

Κατά την αυτοψία στο δάσος –παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Ευ. Παπανικολάου, υπαλλήλων του δήμου, του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής Μανόλη Πάγκαλου και πολιτών– η προϊσταμένη του Δασονομείου Αγίας Παρασκευής ζήτησε:

  1. Την κινητοποίηση της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση της τελεσίδικης απόφασης κατεδάφισης του παράνομου κτίσματος Τζιτζίκου.
  2. Την απομάκρυνση των σταθμευμένων εντός του δάσους αυτοκινήτων και την επιβολή σχετικών προστίμων.
  3. Την άμεση απομάκρυνση όγκου ξερών κλαδεμάτων.
  4. Την υποβολή πορίσματος των υπηρεσιών του δήμου για τις σωληνώσεις ύδρευσης που βρέθηκαν εντός του δάσους και
  5. Την αφαίρεση του μπετόν που καλύπτει τμήματα αυτών των σωληνώσεων.

Παράλληλα, η προϊσταμένη της δασονομίας:

  • ζήτησε την κινητοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, ώστε να καταγγέλλονται στο Δασαρχείο άμεσα όλες οι πράξεις καταπάτησης του δάσους,
  • δήλωσε ότι το δασαρχείο θα προχωρήσει σε σχετικές μηνύσεις όπου διαπιστώνεται ότι γίνεται εγκατάσταση νέων περιφράξεων, παράνομη ξύλευση και κάθε άλλη παράνομη δραστηριότητα εντός του δάσους και
  • δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει και θα προτείνει διαδικασίες μείωσης της κυκλοφορίας οχημάτων εντός του δάσους.

Από τότε πέρασαν πολλές εβδομάδες και δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε καμία ενέργεια από την δημοτική αρχή.

Θεωρούμε προτεραιότητες υψίστης σημασίας την άμεση κινητοποίηση της δημοτικής αρχής και των αρμόδιων υπηρεσιών, και την άμεση λειτουργία της Επιτροπής Δασών, που ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας.

Είναι απολύτως υποχρεωτική η λειτουργία και τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Δασών, έτσι ώστε να συζητούνται όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τα δάση της περιοχής μας (Κάσδαγλη, Μορέλα, Αργύρη) και να προτείνονται λύσεις στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί «το προλαμβάνειν καλύτερον του θεραπεύειν».

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης