Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>Στην εκδήλωση του Δήμου Ιλίου για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Στην εκδήλωση του Δήμου Ιλίου για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

theodwrakopoulos ierwnymos 1Στην τελετή ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε επίτιμο δημότη Ιλίου παρέστη ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, προσκεκλημένος του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου. Η τελετή έγινε στην πλατεία Αγίου Φανουρίου, παραμονή της εορτής  του Αγίου, παρουσία χιλιάδων πιστών.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος παρέστη και στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου ο δήμαρχος και είχε σύντομες συνομιλίες με τον Μακαριώτατο για το μεγάλο Κοινωνικό έργο της εκκλησίας καθώς και με τον παριστάμενο Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τις μεγάλες αλλαγές που προγραμματίζει στην Εκπαίδευση.

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης συνεχάρη το Νίκο Ζενέτο για το σπουδαίο έργο που επιτελεί και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια μελλοντική επίσκεψη στο δημαρχείο Ιλίου λεπτομερή  ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα του δήμου σε σημαντικούς τομείς δράσης. «Το Ίλιο συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών τεσσάρων πιο επιτυχημένων δήμων της Αττικής και θα πρέπει πολλές σημαντικές πρωτοβουλίες του να περάσουν και σε άλλους δήμους. Πρέπει λοιπόν να μελετήσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες» τόνισε κ. Θεοδωρακόπουλος.

Μεγάλη αίσθηση έκανε η ομιλία του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος, αφού ανέφερε ότι «τα έργα που του αποδίδονται δεν είναι έργα ενός ανθρώπου αλλά του λαού και γίνονται μόνο αν  είμαστε ενωμένοι» έστειλε μηνύματα σε πολλές πλευρές: «Να υψώσουμε τον πήχη του αγώνα μας πιο ψηλά. Είναι ντροπή να μας απασχολούν τόσο καιρό οι σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους, την ώρα που έπρεπε να μιλάμε για τις σχέσεις Εκκλησίας – Έθνους, αφού εκτός των συνόρων της χώρας ο Ελληνισμός είναι περισσότερος» είπε.

Ο δήμαρχος στο καλωσόρισμά του χαρακτήρισε το Μακαριότατο «Αρχιεπίσκοπο της Ενότητας» και τόνισε ότι στη γειτονιά του Αγίου Φανουρίου πέρασε τις πιο όμορφες και δημιουργικές περιόδους της νιότης του.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης