Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: «Μεγάλα παράπονα για την κατάσταση στα σχολεία»

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: «Μεγάλα παράπονα για την κατάσταση στα σχολεία»

20170826 144937Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκαν τα στελέχη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, όταν και ξεκίνησε επίσημα η σχολική χρονιά. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός, επισημαίνει πως υπήρξαν πολλά προβλήματα σε ό,τι αφορά την προετοιμασία των σχολείων από την πλευρά του Δήμου, επεσήμανε τα παράπονα που έκαναν γονείς και εκπαιδευτικοί, ενώ κατηγορεί τον δήμαρχο, Τάσο Μαυρίδη, πως υπό το βάρος της πίεσης και του κακού κλίματος που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας αυτής της κατάστασης αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις στην Ένωση Γονέων για την κατάσταση, ρίχνοντας την ευθύνη της αργοπορίας στον εργολάβο.

Προβλήματα με βιβλία δεν υπήρχε κανένα, ενώ τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές ήταν ελάχιστα. Όμως στα θέματα που έχει αρμοδιότητα ο δήμος η αδιαφορία ήταν ορατή σε όλους, όπως συμβαίνει σταθερά από τη δημαρχία Φωκιανού και μετά.

Και δεν ήταν μόνο το ζήτημα της εργολαβίας με τα 150 έργα, που μας έλεγε και ξαναέλεγε ο σημερινός δήμαρχος κ. Μαυρίδης και τα οποία υποτίθεται ότι θα είχαν πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, αλλά όσο τα είδατε εσείς άλλο τόσο τα είδε και η εκπαιδευτική κοινότητα. Ούτε τα βασικά βαψίματα δεν έγιναν… Για αυτό και σε κάποια σχολεία πήραν το θέμα στα χέρια τους οι σύλλογοι γονέων και εθελοντές γονείς, οι οποίοι έως την τελευταία στιγμή έδωσαν τον δικό τους αγώνα, να ομορφύνουν τα σχολεία τους, κάτι που εξ άλλου έκαναν και ολόκληρη τη χρονιά.

«Όπως τα παραδώσαμε τον Ιούνιο τα σχολεία, έτσι τα βρήκαμε το Σεπτέμβριο» μας είπαν εκπαιδευτικοί όταν ρωτήσαμε «Τι εργασίες έγιναν την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών;». Τα παράπονα γονέων είναι πολλά και έντονα. Στο 1ο νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, το οποίο στεγάζεται σε νοικιασμένο κτίριο, το οποίο είναι ακατάλληλο, γονείς διέκοψαν τον αντιδήμαρχο όταν τον άκουσαν να τους τάζει …νέο νηπιαγωγείο στο Ηλιακό Χωριό. «Εδώ και δυο χρόνια δεν μας φτιάχνετε το μηχανισμό της τέντας που είναι επικίνδυνος και μας υπόσχεστε νέο νηπιαγωγείο μετά από τρία και χρόνια;» του είπαν.

 Πού να ήξεραν κιόλας ότι οι ίδιες υποσχέσεις δίνονται και στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης, που στεγάζει μαθητές του σε κοντέϊνερ. Παλαιότερα επί δημαρχίας Φωκιανού τους είχαν υποσχεθεί ότι τα νέα κτίρια θα γίνουν δίπλα στο εργοστάσιο Βενέτη, εκεί που προτίμησαν το … λαχανόκηπο.

Εν τω μεταξύ η εργολαβία, η οποία θα προέβλεπε μέσα στο καλοκαίρι 150 παρεμβάσεις στα 21 σχολικά κτίρια της Πεύκης και της Λυκόβρυσης και η οποία τελικά ξεκίνησε μετά τον αγιασμό, έχει τώρα να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα γιατί με τα σχολεία σε λειτουργία μπορεί να εργαστεί μόνο Σαββατοκύριακα. Μέσα στις εργασίες δεν συμπεριλαμβάνονται πάντως τα βαψίματα σε πόρτες, παράθυρα, κιγκλιδώματα, αίθουσες και τοίχους, οπότε η εικόνα θα παραμείνει όπως έχει. «Τα σχολεία έχουν να βαφτούν κανονικά, μέσα έξω, από το 2010, την περίοδο που δήμαρχος Πεύκης ήταν ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος» σχολίασαν γονείς.

Ο δήμαρχος διαπιστώνοντας την ημέρα του αγιασμού ότι το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό για τη διοίκησή του, αναγκάστηκε την Τετάρτη να καλέσει επειγόντως σε συνάντηση την Ένωση Γονέων στην οποία προσπάθησε να εξηγήσει το θέμα με τις μεγάλες καθυστερήσεις των έργων, τις οποίες και απέδωσε στον εργολάβο. Όμως …ξέχασε να τους ενημερώσει ότι τον εργολάβο τον κάλεσαν για υπογραφή της σύμβασης μόλις στις 22 Αυγούστου, όπως φαίνεται και από τη διαύγεια. Η Ένωση Γονέων επέδειξε, όπως αναμενόταν, θετική διάθεση συνεργασίας παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος την είχε στο περίμενε τρεις μήνες, δεδομένου ότι του είχε ζητήσει συνάντηση από τις αρχές Ιουνίου.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» και πρώην δήμαρχος Πεύκης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Στα θέματα της Παιδείας θα κρατάμε πάντα χαμηλούς τόνους και η γραμμή μας θα είναι σε πνεύμα συνεννόησης με τη διοίκηση του δήμου. Όμως επειδή βλέπουμε ότι η δημοτική αρχή Μαυρίδη δεν έχει τα  σχολεία σε πρώτη προτεραιότητα θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τη διοίκηση να αλλάξει τακτική. Θα είμαστε δε πάντα σε επικοινωνία με την Ένωση Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων, τους διευθυντές των σχολείων, τους συλλόγους διδασκόντων και βεβαίως τους μαθητές και τις μαθήτριες».

Υ.Γ.1: Τα στελέχη, οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ έδωσαν παρών σε όλα τα σχολεία την ημέρα του αγιασμού. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος παρακολούθησε τον αγιασμό στο 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, στο 3ο Δημοτικό Πεύκης, στο 2ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκης, στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης και στο Λύκειο Λυκόβρυσης.

Υ.Γ.2: Στη συνεδρίαση του  Δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης θα θέσουμε και πάλι το αίτημά μας για να γίνει μια συνεδρίαση για τα σχολεία του δήμου. Αίτημα που έχουμε καταθέσει και γραπτώς.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης