Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>Μ. Πατούλη: «Η Επιστήμη στην υπηρεσία του Ανθρώπου ως φωτεινός δείκτης του Αύριο»

Μ. Πατούλη: «Η Επιστήμη στην υπηρεσία του Ανθρώπου ως φωτεινός δείκτης του Αύριο»

ogkologiaΣτην ημερίδα με θέμα: «Διατροφή - Παχυσαρκία και Καρκίνος» παραβρέθηκε η πρόεδρος του Ομίλου για τη UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του δικτύου «Γυναίκες στην Ογκολογία “W4O-Hellas”. Η κ. Πατούλη έδωσε το «παρών» στην αξιόλογη επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Σταθάτου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με πολλούς και σπουδαίους προσκεκλημένους από τον επιστημονικό, πολιτικό και κοινωνικό – ανθρωπιστικό χώρο. Μεταξύ άλλων, στην ημερίδα αναπτύχθηκαν από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικές διαλέξεις, ενώ παρατέθηκε ειδικό μενού με αντιοξειδωτικές - αντικαρκινικές τροφές και δόθηκαν συμβουλές διατροφής για πρόληψη.

Η κ. Πατούλη συνεχάρη την πρόεδρο, Έλενα Λινάρδου και τους διοργανωτές του Δικτύου, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται επιστημονικά στην πρόληψη του καρκίνου αλλά και στην ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη πληθυσμιακών ομάδων.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας να έχουμε επαρκή γνώση για νοσήματα που προκαλούνται εξαιτίας του καθημερινού τρόπου ζωής και κυρίως της κακής διατροφής. Η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση κρίνεται απαραίτητη για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη θεραπεία του καρκίνου μέσα από τη σωστή διατροφή και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η επιστήμη θα βρίσκεται πάντα στην υπηρεσία των Ανθρώπων, ως αρωγός και φωτεινός δείκτης του Αύριο, διαμορφώνοντας υγιείς συνθήκες ανάπτυξης, ευαισθητοποίησης και εξέλιξης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης