Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>Μήνυμα του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Μήνυμα του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

afisa zwa amarysiaΤο δικό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων στις 4 Οκτωβρίου έστειλε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ο οποίος επανέλαβε την σταθερή πρόθεση του Δήμου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προστασία των αδέσποτων και την αρμονική τους συμβίωση με τους πολίτες. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, με αρχικό στόχο την ευαισθητοποίηση για τα υπό εξαφάνιση είδη. Σήμερα, η παγκόσμια επέτειος αγκαλιάζει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Αν και η αγάπη για τα ζώα και τη φύση ευρύτερα δεν είναι υπόθεση μίας παγκόσμιας ημέρας, αλλά της καθημερινότητάς μας, ωστόσο η παγκόσμια επέτειος μπορεί να είναι η αφορμή ευαισθητοποίησης και συλλογής σε σχέση με τα ζώα αλλά και με τη συνύπαρξη μας με τα αδέσποτα μέσα στην ίδια πόλη, τον ίδιο Δήμο. Από την πλευρά του ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης μεριμνώντας για την ομαλή συνύπαρξη στην πόλη, έχει προχωρήσει στη σύναψη σύμβασης με τη Φιλοζωϊκή Κορωπίου με στόχο τον εμβολιασμό και τη στείρωση των αδέσποτων και την επανατοποθέτησή τους στο φυσικό περιβάλλον.

Όπως επισημαίνει σχετικά ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης: «Τα ζώα είναι ο συνεκτικός μας δεσμός με τη φύση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Δήμου για τη σχέση μας με τα ζώα: ‘… όσο περισσότερο απομακρυνόμαστε από τη φύση, τόσο πιο πολύ θα μας χρειάζονται τα ζώα. Για να εξισορροπούν την αμφιβολία. Να μας βοηθάνε να ξεχνούμε την αλλοτρίωση. Να αποκαθιστούν μέσα μας την αρμονία και την ενότητα’. Και καταλήγει ότι τα ζώα όχι μόνο δεν είναι υποκατάστατο, αλλά είναι κυριολεκτικά αναντικατάστατα και η σχέση μας με αυτά μας προσφέρει κάτι που δεν μπορούμε να αντλήσουμε από πουθενά αλλού: την αίσθηση του απόλυτα απλού, της καθαρής φύσης. Με απόλυτο σεβασμό στη φύση, τους πολίτες μας και τα αδέσποτα που κατοικούν στον Δήμο μας φροντίζουμε για την αγαστή συνύπαρξη όλων μας στη Λυκόβρυση - Πεύκη!»

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης