Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>Με λαμπρότητα ο εορτασμός σε Λυκόβρυση και Πεύκη για την επέτειο του “40”

Με λαμπρότητα ο εορτασμός σε Λυκόβρυση και Πεύκη για την επέτειο του “40”

parelasi amarysiaΜε μήνυμα του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη υποδέχτηκε ο Δήμος τον εορτασμό - φόρο τιμής στο έπος του 1940.

Στο μήνυμά του, ο κ. Μαυρίδης ανέφερε: «Με την ίδια εθνική αξιοπρέπεια των ηρώων του έπους του 40 οφείλουμε σήμερα να αντιτάξουμε ένα ηχηρό “ΟΧΙ” στα δεινά της μακράς οικονομικής κρίσης, αλλά και στα κέντρα εξουσιών που την προασπίζουν, και όλοι μαζί με συλλογικότητα, με αλληλεγγύη και περίσσευμα καρδιάς να δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα».

Στη δημοτική κοινότητα Πεύκης η ημέρα της ιστορικής μας μνήμης εορτάστηκε με λαμπρότητα. Στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος παρουσία του δημάρχου Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσου Μαυρίδη, του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γιώργου Καραμέρου και του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, καθώς δημοτικών συμβούλων.

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα αποδόθηκε η τιμή για την 28η Οκτωβρίου και στη δημοτική κοινότητα της Λυκόβρυσης με δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, κατάθεση στεφάνων και την εθιμοτυπική μαθητική παρέλαση.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος: «Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης για την Εθνική ενότητα και ομοψυχία. Δεν ξεχνούμε τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων για την προάσπιση του συλλογικού καλού και των οικογενειών τους, για την προάσπιση της πατρίδας τους, για την προάσπιση του δικαιώματός τους να ζουν ελεύθερα στον τόπο τους. Έχουμε χρέος να τιμούμε με κάθε τρόπο τους ήρωες και τους αγωνιστές της χώρας μας αφήνοντας ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη τους ένα δάφνινο στεφάνι και τραγουδώντας με υπερηφάνεια τον Εθνικό μας Ύμνο».

Χρόνια πολλά από άκρη σε άκρη σε όλη τη Λυκόβρυση Πεύκη ευχήθηκε τέλος ο Δήμαρχος.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης