Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>«Αρνήθηκαν και πάλι την πρόταση μας να μειώσουν τα δημοτικά τέλη»

«Αρνήθηκαν και πάλι την πρόταση μας να μειώσουν τα δημοτικά τέλη»

theodwrakopoulos amarysia copyΤην αντίδρασή του για την καταψήφιση της πρότασής του για μείωση των δημοτικών τελών κατά 15% από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ», Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, κάνοντας λόγο για αδικία σε βάρος των πολιτών, καταγγέλλοντας πως από τον Δήμο «δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον». Στην ανακοίνωσή του, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης είναι ένας από τους ελάχιστους σε ολόκληρη την Ελλάδα, που στα επτά χρόνια της κρίσης δεν μείωσε τα δημοτικά τέλη. Ούτε ο τέως δήμαρχος Δ. Φωκιανός, ούτε και ο νυν δήμαρχος Α. Μαυρίδης έκαναν το αυτονόητο. Όταν μάλιστα τα οικονομικά στοιχεία όχι μόνο τους το επέτρεπαν  αλλά τους… υποχρεώνουν κιόλας, λόγω της τεράστιας μείωσης των μισθών (περίπου 40-45%) και της πλήρους απραξίας στον τομέα των επενδύσεων, αφού από το 2011 δεν αγόρασαν ούτε απορριμματοφόρα, ούτε σάρωθρα, ούτε πλυντήριο κάδων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης-Λυκόβρυσης πρότεινε τη μείωση των δημοτικών τελών σε οικίες και καταστήματα κατά 15%, αλλά η παράταξη του δημάρχου καταψήφισε αρνούμενη να συμβάλει με αυτό τον τρόπο στην ελάφρυνση των βαρών των νοικοκυριών. Ανάλογα είχε πράξει και παλαιότερα η διοίκηση Φωκιανού, της οποίας αποτελεί συνέχεια η σημερινή δημοτική αρχή.

«Πιστεύαμε κάνοντας την πρόταση με τον Κ. Μπαλδεράνο ότι αυτή τη φορά θα είχαμε θετική αντίδραση. Αλλά δεν έχουν επαφή με την Κοινωνία. Πού να ακούσουν για μειώσεις; Επί Φωκιανού θυμάμαι είχαν αποπειραθεί να κάνουν ακόμα και …αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, αλλά δεν τους το επιτρέψαμε, ενώ προ διετίας η σημερινή διοίκηση πέρασε αύξηση 54% στο δημοτικό φόρο της Πεύκης» τόνισε ο δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Μπαλδεράνος παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία με τα δημοτικά τέλη άλλων δήμων, οι οποίοι έχουν κάνει και δυο και τρεις μειώσεις και από τα οποία προκύπτει ότι ο δικός μας δήμος είναι πρωταθλητής στα δημοτικά τέλη.

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να στηρίξει την άρνησή της σε δανειακές υποχρεώσεις ή σε άλλα έσοδα προκάλεσε θυμηδία δεδομένου ότι τα δημοτικά τέλη δεν συνδέονται με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση των δήμων αφού είναι ανταποδοτικά.

«Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί με όλα τα στελέχη της δημοτικής μας ομάδας τις προσπάθειες μας γιατί θεωρούμε ότι είναι πολύ άδικο αυτό που γίνεται. Κι αυτό ισχύει και για τις κατοικίες και για τα καταστήματα, τα οποία έχουν τεράστια κρίση και στο δήμο μας δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Υ.Γ: Την πρόταση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για τη μείωση των δημοτικών τελών ψήφισαν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ οι επικεφαλής δυο παρατάξεων της μειοψηφίας ψήφισαν λευκό. Να σημειωθεί ότι δυο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν να μην μειωθούν τα δημοτικά τέλη, όπως έπραξαν και άλλοι 16 της δημοτικής αρχής.

Υ.Γ: Επίσης απορρίφθηκαν οι προτάσεις του Μ. Πάγκαλου για τους ηλεκτροδοτούμενους χώρους και το ΤΑΠ, τις οποίες η παράταξή μας στήριξε με θέρμη.»

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης