Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>Μαρίνα Πατούλη: «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο κ. Φωτίδη»

Μαρίνα Πατούλη: «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο κ. Φωτίδη»

patouli amarysia copyΣυνέχεια στην τεταμένη κατάσταση που επικρατεί τις  τελευταίες μέρες με αφορμή το καθεστώς των συμβάσεων των καθηγητών του δημοτικού Ωδείου δίνει με ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, καλώντας τον πρόεδρο του ΠΕΑΠ, Χρήστο Φωτίδη να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, να δώσει άμεσα λύση και να σεβαστεί τα δικαιώματα εργασίας των συμβασιούχων, ενώ αντιπαραβάλει τις δικές της ενέργειες κατά την θητεία της στην προεδρία του Νομικού Προσώπου του Δήμου. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Διοίκηση του ΠΕ.Α.Π. συνεχίζει να αφήνει μετέωρες τις συμβάσεις των καθηγητών του Ωδείου και δεν έδωσε ούτε χθες, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καμία συγκεκριμένη απάντηση σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η διαδικασία προσλήψεων των δεκάδων εργαζομένων.

Πείτε μας κ. Φωτίδη από τις 9 Σεπτεμβρίου, που έχετε τις εγκρίσεις του υπουργείου Εσωτερικών, σε ποιες ενέργειες έχετε προχωρήσει;

- Έχετε πάρει σχετική απόφαση από τη Διοίκηση του ΠΕ.Α.Π. για καθορισμό ειδικοτήτων, όπως ορίζει ο Νόμος;

- Έχετε στείλει αίτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τον καθορισμό των θέσεων;

- Όπως γνωρίζετε, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εγκρίνει το αίτημα μετά την παρέλευση ενός δεκαημέρου. Ενημερώστε μας επίσημα σε ποιο στάδιο βρίσκεστε.

- Γιατί δεν έχετε βγάλει, ακόμη και σήμερα, την προκήρυξη, εφόσον έχετε προβεί στην απαιτούμενη διαδικασία;

Έχοντας την ευθύνη του ΠΕ.Α.Π. για 2,5 χρόνια:

- Στα εργασιακά ζητήματα «δεν άνοιξε μύτη».

- Οι διαδικασίες των συμβάσεων γίνονταν πάντα με διαφάνεια και στην ώρα τους, ακόμη και όταν δεν είχαμε τις εγκρίσεις από το αρμόδιο υπ. Εσωτερικών.

- Ουδέποτε βάλαμε τους εργαζόμενους σε ομηρία.

- Ουδέποτε απειλήσαμε εργαζόμενους, με πρόσχημα τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Η διοίκησή μας διασφάλισε στο ακέραιο την εργασιακή ομαλότητα σε όλα τα στάδια των διαδικασιών πρόσληψης, σε αντίθεση με εσάς.

Αν και έχετε τις εγκρίσεις του ΥΠΕΣ, ζητήσατε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν χαρτιά ανασφάλιστης εργασίας. Κάτι που σας εκθέτει ανεπανόρθωτα και καμία σχέση δεν έχει με τη δική μας Διοίκηση, με την οποία ανεπιτυχώς προσπαθείτε να συγκριθείτε, ψευδόμενος» κατ’ εξακολούθηση.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο κ. Φωτίδη και το γνωρίζετε καλά. Αν είχατε ενεργήσει όπως εμείς, σήμερα οι εργαζόμενοι θα είχαν συμβάσεις κανονικές και όχι τετράμηνες όπως αυτές που τους δώσατε μέχρι τέλος Ιουλίου. Επί της Διοίκησής μου ουδεμία ημέρα έμειναν οι καθηγητές ακάλυπτοι, χωρίς σύμβαση, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, επί των ημερών σας.

Σεβαστείτε τα δικαιώματα εργασίας των συμβασιούχων και πράξετε άμεσα τα δέοντα.

Διοικήστε υπεύθυνα και αφήστε στην άκρη τα υπονοούμενα και τις δικαιολογίες.

Απαντήστε στην κοινωνία, αν έχετε τη στοιχειώδη ευθιξία, για το χάος που έχετε δημιουργήσει στο Ωδείο στους λίγους μήνες της θητείας σας.»

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης