Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>Μαρίνα Πατούλη: «Κοινωνική πολιτική εδώ και τώρα»

Μαρίνα Πατούλη: «Κοινωνική πολιτική εδώ και τώρα»

patouli amarysiaΣφοδρή επίθεση κατά της διοίκησης Μαυρίδη εξαπολύει με νέα ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, με αφορμή τις αντιδράσεις που προέκυψαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την διατήρηση των δημοτικών τελών στα ίδια επίπεδα και το 2018. Στην ανακοίνωσή της η κ. Πατούλη κατηγορεί την διοίκηση ότι διατηρεί υψηλούς δημοτικούς φόρους χωρίς να συζητά οποιαδήποτε μείωση, ενώ υπενθυμίζει δικές της προτάσεις κοινωνικής πολιτικής, οι οποίες, όπως αναφέρει, απορρίφθηκαν. Χαρακτηριστικά, αναφέρει:

«Υψηλοί δημοτικοί φόροι και τέλη σε Λυκόβρυση - Πεύκη και το 2018

Μόνο ανταποδοτικά δεν είναι τα τέλη για τους δημότες Λυκόβρυσης και Πεύκης, αφού για τρίτη συνεχή χρονιά η διοίκηση Μαυρίδη:

 

  • Συνεχίζει να διατηρεί υψηλούς δημοτικούς φόρους για τους πολίτες και επαγγελματίες, χωρίς καν να συζητά έστω και την περιορισμένη μείωσή τους.
  • Εμμένει να εισπράττει το άδικο ειδικό τέλος - «χαράτσι» (0,40) για τη Λυκόβρυση.
  • Εξακολουθεί να κρατά αμείωτες τις ανταποδοτικές δαπάνες για το 2018.
  • Διατηρεί την ανεπίτρεπτη ανισομέρεια που χαρακτηρίζει τον υπολογισμό των δημοτικών τελών για τις δύο Δημοτικές Ενότητες.

 

Είναι φανερό ότι η έννοια της κοινωνικής πολιτικής είναι άγνωστη στο «λεξιλόγιο τη διοίκησης του Δήμου, όπως φάνηκε και από την τοποθέτηση του δημάρχου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, για τον καθορισμό των δημοτικών τελών της νέας χρονιάς.

Χωρίς διάθεση σύγκλισης και ενοποίησης των συντελεστών φόρου για Λυκόβρυση και Πεύκη, η δημοτική Αρχή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει άνισα τις δύο πόλεις. Την ίδια στιγμή «κρύβεται» πίσω από τη διατήρηση του ειδικού τέλους - «χαρατσιού» στη Λυκόβρυση, με πρόσχημα τη δανειακή σύμβαση για την αγορά οικοπέδου στο Ο.Τ.9. Κι όλα αυτά για ένα έργο που παρατείνεται διαρκώς, χρεώνοντας ακόμη περισσότερο τους δημότες, οι οποίοι εξακολουθούν να πληρώνουν γι' αυτό, όταν τη χρηματοδότησή του έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής.

Απέναντι στην  αδιάλλακτη πολιτική που εφαρμόζει συνειδητά η δημοτική Αρχή στο σύνολό της, κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση πρότεινα, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

  • Μείωση δημοτικών τελών, ώστε ν' ανακουφιστούν τα ταλαιπωρημένα από την πολύχρονη οικονομική κρίση νοικοκυριά του Δήμου μας.
  • Κατάργηση του ειδικού τέλους της Λυκόβρυσης, αφού πλέον εκλείπουν οι λόγοι που το είχαν επιβάλλει.
  • Εξάντληση των περιθωρίων για την άσκηση ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής, ιδιαίτερα για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στις δύο Δημοτικές Ενότητες.

 

Δυστυχώς, οι προτάσεις μας «έπεσαν στο κενό», αφού είναι πλέον φανερό ότι η διοίκηση του κ. Μαυρίδη έχει μεγάλη ευχέρεια στο να μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις, αλλά δυσκολεύεται υπέρμετρα όταν καλείται να τις υλοποιήσει. Κάτι που στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, εκτός από πολιτικά κατακριτέο, είναι και κοινωνικά ανάλγητο.»

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης