Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>Ανησυχια για το νέο Mall στην Λυκόβρυση

Ανησυχια για το νέο Mall στην Λυκόβρυση

mall mesaΓ. Θεοδωρακόπουλος: «Να συγκληθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο για το τεράστιο εμπορικό κέντρο που δημιουργείται δίπλα στο ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης».

Την έντονη ανησυχία της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» και του επικεφαλής της, Γιάννη Θεοδωρακόπουλου προκάλεσε η κινητικότητα που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στο σημείο όπου επρόκειτο να ανεγερθεί νέο εμπορικό κέντρο δίπλα ακριβώς στο ημιτελές κλειστό γυμναστήριο Λυκόβρυσης, όπου ήδη σύμφωνα με τις ενδείξεις έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες.

Η «Συμμαχία Πολιτών» κάνει λόγο για σοβαρό ζήτημα που θα επηρεάσει σημαντικά τη ζωή των πολιτών, υπενθυμίζει σχετικές ερωτήσεις που έχει καταθέσει σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, για τις οποίες τονίζει πως δεν έχει λάβει απάντηση και καλεί τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και πει καθαρά τι ακριβώς συμβαίνει. Σε ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Το τεράστιο εμπορικό κέντρο που είχε προγραμματιστεί εδώ και δέκα χρόνια να κατασκευαστεί στη Λυκόβρυση, στην είσοδό της από την εθνική οδό και δίπλα στο ημιτελές κλειστό γυμναστήριο και το οποίο κάποιοι ήταν έτοιμοι να το …θυσιάσουν,  φαίνεται ότι έχει πάρει το δρόμο του.

Οι πληροφορίες της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και τα δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων επιβεβαιώνουν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Φαίνεται όμως ότι η  διοίκηση του δήμου μας να μην παρακολουθεί ούτε αυτές τις σοβαρές εξελίξεις. Γιατί όφειλε ήδη να έχει πλάνο και να μελετάει τις εξελίξεις σε διαπαραταξιακό επίπεδο.

«Γιατί δεν είναι απλά τα πράγματα. Είναι ένα θέμα που θα φέρει τα επάνω κάτω στη ζωή του δήμου μας και θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων από κάποιους θετικά και από κάποιους άλλους αρνητικά. Κι επειδή σε τόσο σοβαρό  ζήτημα δεν μπορεί η διοίκηση του δήμου να παίζει ή να κρύβεται. Θεωρούμε ότι πρέπει να συγκαλέσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο ώστε και υπεύθυνη ενημέρωση να υπάρξει και να καθοριστούν διαπαραταξιακά οι κατευθυντήριες γραμμές με βάση τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 και επικεφαλής της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης.

Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες στην περιοχή παρατηρείται μεγάλη δραστηριότητα. Οι πρώτες ενδείξεις ήρθαν πριν από λίγους μήνες όταν έπιασε δουλειά ο τεράστιος γερανός που βρισκόταν επί χρόνια σε ακινησία επάνω από το «μεταλλικό κτίριο», στην είσοδο της Λυκόβρυσης. Λίγο ενωρίτερα είχε ασφαλτοστρωθεί και το στενό δρομάκι μπροστά από το «μεταλλικό κτίριο». Ήταν φανερό ότι κάτι γινόταν. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και η επικεφαλής της κοινωνίας των ενεργών πολιτών υπέβαλαν ερωτήσεις κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Δεκεμβρίου 2017 για τις εξελίξεις στην περιοχή.

«Πριν από δυο εβδομάδες δημοσίευμα σε εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα αναφέρει για την απόφαση του ομογενούς επιχειρηματία (από τη Βενεζουέλα) κ. Π. Κωνσταντίνου να προωθήσει τα σχέδιά του για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου στην περιοχή. Και η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε να έχουν αλλάξει πολλά στο κτίριο. Ένα κτίριο που ανήκει κατά τα δυο τρίτα στο δήμο μας και κατά το υπόλοιπο ένα τρίτο στη Μεταμόρφωση» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νικολιδάκης που αναπλήρωνε το δήμαρχο, είπε ότι δεν υπάρχει καμιά επαφή και ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ΒΙΠΑ (ΒΙομηχανικό ΠΑρκο)υπό πολεοδόμηση και ότι έχει ακόμη πολλά προβλήματα.

Όμως ο όμιλος Κωνσταντίνου, που το 2010 έχει πραγματοποιήσει στη Βουλιαγμένης την επένδυση «Athens Metro Mall», τρέχει την επένδυση γρήγορα για τη δημιουργία εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου, στα σύνορα Λυκόβρυσης –Μεταμόρφωσης,όπως σημειώνει και η Καθημερινή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι μια επένδυση που θα μοιάζει και στο «χωριό των Σπάτων» και στο Mall, δεδομένου ότι ο όμιλος έχει στην κατοχή του έκταση 90 στρεμμάτων, πολύ μεγαλύτερη από την πρώτη του επένδυση. Για να γίνουν κάποιες συγκρίσεις το εμπορικό κέντρο που είναι αρκετά μικρότερο και λειτουργεί στον Άγιο Δημήτριο (Βουλιαγμένης) φιλοξενεί 100 περίπου και 18 εστιατόρια.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι η ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση θα παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις ώστε να ενημερώσει έγκυρα τους πολίτες. Κάλεσε όμως για μια ακόμη φορά τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και πει καθαρά τι ακριβώς συμβαίνει. Κι αν δεν γνωρίζει να ρωτήσει.»

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης