Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>Στα γραφεία της ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες η Μ. Πατούλη

Στα γραφεία της ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες η Μ. Πατούλη

patouli vryxellesΣτα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στις Βρυξέλλες παραβρέθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, στο πλαίσιο της ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή της Δήλωσης «Συμμαχία για τη Συνοχή» (Cohesion Alliance), παρουσία Ελλήνων Δημάρχων, Περιφερειαρχών και του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Karl Heinz Lambertz. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μία συμφωνία η οποία αποσκοπεί στην αποστολή σαφούς μηνύματος στους θεσμικούς και πολιτικούς ιθύνοντες σχετικά με τη σημασία διασφάλισης μιας ισχυρής και αποτελεσματικής πολιτικής για τη συνοχή, για όλες τις Περιφέρειες μετά το 2020.

Μετά την τελετή υπογραφής της Δήλωσης «Συμμαχίας για τη Συνοχή» ακολούθησε η συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ παρουσία του πρέσβη, Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στην ΕΕ Α. Παπασταύρου και του Προϊσταμένου Μονάδας –Ελλάδα/Κύπρος, Γ. Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής S. Willibrordus, των ευρωβουλευτών Δ. Παπαδημούλη, Ν. Ανδρουλάκη και Μ. Κεφαλογιάννη, του επικεφαλής του Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα, της επικεφαλής του Γραφείου Επιτρόπου κ. Δ. Αβραμόπουλου, αρμόδιας για την Μετανάστευση Σ. Αστεριάδη, του εκπροσώπου του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ Δ. Φατούρου και της εκπροσώπου του CEMR A. Poth.

Παράλληλα η κα Πατούλη παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΚΕΔΕ, ενώ στο πλαίσιο των επαφών της είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και του κοινοβουλίου ζητήματα που σχετίζονται με την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη, αλλά και τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης, η ίδια παρακολούθησε τις εργασίες της 127ης Συνόδου Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης