Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>Έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη

Έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη

theodorakopoulosΗ ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη (1925-2005) παρουσιάζεται στην έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα από τον πρόεδρό της Νίκο Βούτση.
Στα εγκαίνια εκτός από πολιτικούς παραβρέθηκαν πολλές προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, όπως ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη και ο καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Νάσος Βαγενάς. Φυσικά και ο γιος του μεγάλου ποιητή, ο Ανέστης, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στην διοργάνωση της έκθεσης, γεγονός που αναγνώρισε δημοσίως και ο πρόεδρος της Βουλής.
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, όταν η αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου πήρε το όνομα του Μανόλη Αναγνωστάκη, ήταν παρών στα εγκαίνια και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής για την απόφαση να διοργανώσει το Ίδρυμα την έκθεση ώστε να γνωρίσουν το έργο του μεγάλου ποιητή εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό. Επίσης συνεχάρη τον Ανέστη για τη συμβολή του στην πληρότητα της έκθεσης.
Ο Ανέστης διαμένει στην Πεύκη στο σπίτι που έζησαν για πολλά χρόνια και οι γονείς του. Ο μεγάλος ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης και η Νόρα Αναγνωστάκη, ένα επίσης σημαντικό όνομα των γραμμάτων.
Τίτλος της εντυπωσιακής αυτής έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τα τέλη Οκτωβρίου 2018, είναι «το θέμα είναι τώρα τι λες», από την ποιητική του συλλογή «ο στόχος» όπου χαρακτηριστικά αναφέρει: «Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε. Καλά τη φέραμε τη ζωή ως εδώ. Μικροζημιές και κέρδη συνοψίζοντας, το θέμα είναι τώρα τι λες».

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης