Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτισμός>Χορωδιακή συνάντηση “A Joint Concert” στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Χορωδιακή συνάντηση “A Joint Concert” στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

patouli xorwdiako amarysiaΣτη χορωδιακή συνάντηση “A Joint Concert”παραβρέθηκε η πρόεδρος του Ομίλου για τη UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Η παιδική – νεανική χορωδία “Rosarte” (ΕΡΑΤΩ – γονείς και φίλοι της παιδικής χορωδίας) υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Τριανταφυλλιάς Μαστροσάββα σε συνεργασία με το φωνητικό σύνολο “VocalInventions” υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Όλγας Αλεξοπούλου και τη συμμετοχή των χορωδιών “LA FA MI LIA” και της βραζιλιάνικης χορωδίας “CORAL BRAZILIA” πρόσφεραν ένα υψηλού επιπέδου πολιτιστικό υπερθέαμα στους εκατοντάδες προσκεκλημένους.

Τo Πολεμικό Μουσείο Αθηνών γέμισε χορωδιακά ηχοχρώματα, ένωσε λαούς και κουλτούρες, ταξιδεύοντας την ανεξάντλητη κιβωτό της παγκόσμιας μουσικής σε μοναδικά πολιτιστικά μονοπάτια. Η κ. Πατούλη εκπροσωπώντας τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων με την παρουσία της στήριξε το πολύπλευρο κοινωνικό και πολιτισμικό έργο της Rosarte, αλλά και προσωπικά των μαέστρων κ. Μαστροσάββα και Αλεξοπούλου, τις οποίες και συνεχάρη.

«Ο Πολιτισμός και οι τέχνες έχουν τη δύναμη να συνδυάζουν διαφορετικές κουλτούρες, τρόπους σκέψης και έκφρασης, προσφέροντας σε όλους μας μοναδικές στιγμές δημιουργίας και μουσικής παιδείας» τονίζει μεταξύ άλλων η κ. Πατούλη. «Το υψηλό επίπεδο των χορωδιών, σε συνδυασμό με την εμπνευσμένη διδασκαλία που τους παρέχεται από τους μαέστρους και το σύνολο των καθηγητών,  αναδεικνύουν τη σπουδαία πορεία που καταγράφουν οι προσπάθειές τους στο ελληνικό αλλά και διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα» αναφέρει μεταξύ άλλων η ίδια, συμπληρώνοντας πως «Ως Όμιλος αλλά και ως άνθρωποι που επιβραβεύουν εμπνευσμένες πράξεις για την προαγωγή του πολιτισμού σε ένα υγιές περιβάλλον ανάπτυξης, θα είμαστε αρωγοί στη προώθηση δράσεων και πρωτοβουλιών που φέρουν τον Πολιτισμό δίπλα στην κοινωνία».

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης