Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτισμός>Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση μνήμης για τον Ν. Καζαντζάκη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση μνήμης για τον Ν. Καζαντζάκη

kazantzakis 3Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης εκδήλωση μνήμης για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη, Νίκου Καζαντζάκη, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, με το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ και τον Σύλλογο Κρητών Λυκόβρυσης – Πεύκης «Ο Τάλως».

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης: «Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη είναι ευρύτατα διαδεδομένο, με παγκόσμια απήχηση, πάντοτε επίκαιρο, με στέρεη φιλοσοφική λογοτεχνική μορφή, γεμάτο απλότητα και ταυτόχρονα με περίτεχνη δομή και πλοκή που διατηρεί αναλλοίωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ο Καζαντζάκης αποτελεί ένα από τα παραγωγικότερα πνεύματα στα ελληνικά γράμματα. Μελέτησε και αντιμετώπισε με κριτική σκέψη τα παγκόσμια ιδεολογικά ρεύματα, στα οποία βρήκε τις αφετηρίες του στοχασμού του, δίνοντας στα έργα έντονα την προσωπική του σφραγίδα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Στον Σύλλογο Λυκόβρυσης Πεύκης “Τάλως” και στο Νομικό μας Πρόσωπο ΠΕΑΠ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, τονίζει: «Όταν οι συνεργασίες είναι δημιουργικές έχουν και αντίστοιχα αποτελέσματα. Απόδειξη η εκδήλωση για τον μεγάλο Έλληνα Κρητικό Συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη. Ως Πρόεδρος του ΠΕΑΠ, αλλά και ως. Γ. Γραμματέας του Κρητικού Συλλόγου ‘Τάλως’ ευχαριστώ όλους όσοι τίμησαν την εκδήλωση γεμίζοντας ασφυκτικά το Δημοτικό μας Θέατρο στην Πεύκη. Ιδιαίτερα ευχαριστώ την θεατρική ομάδα του ΠΕΑΠ το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, τον συγγραφέα και τραγουδιστή Σπύρο Πετρουλάκη, όλους τους συντελεστές και εθελοντές. Το ΠΕΑΠ συνεχίζει δημιουργώντας εκδηλώσεις και τις προϋποθέσεις για συνεργασίες με Δήμους και Συλλόγους προάγοντας και παράγοντας Πολιτισμό».

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης