Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτισμός>Έκθεση για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

Έκθεση για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

theodwrakopoulos marmara amarysiaΜια από τις πιο σημαντικές πανελληνίως εκθέσεις ζωγραφικής έλαβαν χώρα αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας. Πρόκειται για την άκρως επιτυχημένη έκθεση «Οι θησαυροί μου» με έργα της διεθνούς φήμης ζωγράφου, Ιωάννας Ευθυμίου στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, στην Κηφισιά. Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τους «κλεμμένους» αρχαιοελληνικούς θησαυρούς που βρίσκονται διάσπαρτοι σε μουσεία του εξωτερικού.

Η Ιωάννα Ευθυμίου με τα εκπληκτικά έργα της στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα του της επιστροφής των Ελληνικών γλυπτών στην πατρίδα τους. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στα εγκαίνια έδωσε το παρών του ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής για την επιστροφή των Ελληνικών γλυπτών Γιώργος Βάρδας, ο οποίος συνεχάρη την ζωγράφο για την έκθεση αυτή. Επίσης ο πρόεδρος του Ομίλου για την ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων  Ιωάννης  Μαρωνίτης, την αιγίδα του οποίου έχει η έκθεση, ανακοίνωσε ότι τα έργα της κυρίας Ευθυμίου θα προβληθούν σε όλο τον κόσμο μέσα από την καμπάνια που έχει ξεκινήσει ο Όμιλος για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 και τέως Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Παιδείας της ΚΕΔΕ, έδωσε το παρών του στην έκθεση και συνεχάρη την διεθνώς καταξιωμένη ζωγράφο. «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ασχοληθήκατε στα έργα σας με ένα θέμα εθνικής σημασίας. Εύχομαι να συνεχίσετε τη διεθνή σας καριέρα τιμώντας όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και την πόλη μας» είπε στην κυρία Ευθυμίου, για την οποία η έκθεση αυτή είναι η 35η ατομική της.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης