Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτισμός>Με τους μαθητές στην Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης»

Με τους μαθητές στην Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης»

patouli mathitesΤη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη "Σπύρος Λούης" επισκέφθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β. Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη μαζί με τους μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου Λυκόβρυσης, στο πλαίσιο της διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας,. Το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο της Πλατείας Ηρώων, που φιλοξενείται η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου, κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών σε συνδυασμό με την εξαιρετική εκπαιδευτική ξενάγηση που είχαν στο χώρο. Με επίκεντρο τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων διαχρονικά, τα ιδεώδη του Ολυμπισμού και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές η περιήγηση στο ιστορικό μέρος που φιλοξενεί σημαντικό φωτογραφικό υλικό από τον πρώτο Έλληνα Ολυμπιονίκη, Σπύρο Λούη, είχε ιδιαίτερο συμβολισμό.

Η κα Πατούλη με αφορμή την εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Γυμνασίου Λυκόβρυσης τονίζει πως «Τα παιδιά πρέπει να έρχονται σε επαφή με την Ιστορία των ιδεωδών του Ολυμπισμού, να παίρνουν δημιουργικά ερεθίσματα ώστε να διαμορφώνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Το παράδειγμα του Σπύρου Λούη, του Έλληνα Μαραθωνοδρόμου με το μεγαλείο ψυχής, λειτουργεί ευεργετικά στις νέες γενιές της Πατρίδας μας, που οραματίζονται να χτίσουν με αισιοδοξία το δικό τους μέλλον σε μια Ελλάδα που χρειάζεται πρότυπα συμπεριφοράς, υψηλών ιδανικών και παιδείας, συμβάλλοντας ευρύτερα στη θεμελίωση μιας κοινωνίας δικαίου, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας».

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης