Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Τοπικές Δράσεις>Aνάγκη για επαγρύπνηση της εργατικής τάξης

Aνάγκη για επαγρύπνηση της εργατικής τάξης

swmateio ergazomenvn lykovrisis peykis 1 3 amarysiaΤο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με ανακοίνωσή του εκφράζει τις θέσεις και τις απόψεις του για την επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα η οποία και ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Οι ΗΠΑ απαιτούν νέα αντεργατικά μέτρα

Τη στιγμή που ο πόλεμος στη ΣΥΡΙΑ και το ΙΡΑΚ συνεχίζονται, ο τούρκος πρόεδρος ανοίγει το θέμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο με την κάλυψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, στο Αιγαίο αναπτύσσονται ραγδαία στρατιωτικές δυνάμεις, στη Κύπρο βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για τη «διευθέτηση» του Κυπριακού με ένα νέο σχέδιο Ανάν, ενώ στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη αναπτύσσονται νατοϊκά στρατεύματα με μεγάλη δύναμη πυρός στα πλαίσια της υλοποίησης των αποφάσεων της συνόδου της Βαρσοβίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλεί το πρόεδρο τον ΗΠΑ στην Ελλάδα παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου.

Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις ΔΝΤ-ΕΕ γίνονται στα πλαίσια της σύγκρουσης των μονοπωλιακών ομίλων τους και είχαν και έχουν ως θύμα τον Ελληνικό λαό. Οι ΗΠΑ απαιτούν και νέα αντεργατικά μέτρα, νέα επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις.

Όχι... σε άλλο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!

Η στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η προθυμία για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στη Κάρπαθο, το βάθεμα της συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, όχι μόνο δεν οδηγούν σε «σταθερότητα» και «ασφάλεια», αλλά βάζουν τον ελληνικό λαό να κρατά φουρνέλο σε πυριτιδαποθήκη. Οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην Τουρκία, η κλιμάκωση των πολέμων και η όξυνση των εντάσεων στην περιοχή πρέπει να βρουν την εργατική τάξη της Ελλάδας σε επαγρύπνηση.

-       Να απορρίψουμε τους «εθνικούς στόχους» της «δίκαιης ανάπτυξης» που η επιτυχία τους προϋποθέτει το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, το πετσόκομμα των μισθών μας.

-       Να απορρίψουμε τους «εθνικούς στόχους» της εξωτερικής πολιτικής, που απαιτούν το αιματοκύλισμα των λαών και οδηγούν σε πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Την ίδια στιγμή η Τουρκική Κυβέρνηση μπλεγμένη μέχρι το λαιμό στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, απαγορεύει τη λειτουργία της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, όπως και εκατοντάδων άλλων κοινωνικών οργανώσεων για τρεις μήνες, με πρόσχημα τη διερεύνηση σχέσεων με τρομοκρατικές ενέργειες.

Απαιτούμε την άμεση άρση της απαγόρευσης λειτουργίας για την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Τουρκίας, την αμέριστη στήριξή μας στην Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας.

Διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε: Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και τα στρατηγεία. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Εκφράζουμε αγωνιστικά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης