Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Κοινωνία>Hμερίδα για την κατάθλιψη στο Μαρούσι

Hμερίδα για την κατάθλιψη στο Μαρούσι

imerida katathlipsi 1Παρουσία πλήθους πολιτών διεξήχθη  η ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σταμάτη Μαλέλη συγγραφέα ήδη δύο βιβλίων για την κατάθλιψη, στο πλαίσιο των συναντήσεων ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, από το βήμα της ημερίδας, συνεχάρη τον Στ. Μαλέλη και τους διακεκριμένους επιστήμονες για την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού σχετικά με το θέμα της κατάθλιψης.
«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μας που σας έχουμε στο Μαρούσι και σας συγχαίρουμε για τις συναντήσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε κάτι που μας αφορά όλους. Η εποχή της κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην αύξηση των ανθρώπων που πάσχουν από την σύγχρονη αυτή διαταραχή. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να αναζητήσουν εγκαίρως και αποτελεσματική θεραπεία.
 Όλοι μαζί  ενωμένοι να βάλουμε τα δυνατά μας να βοηθήσουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη».

Ο Σταμάτης Μαλέλης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη προς το δήμαρχο και ακολούθως, μεταφέροντας τις προσωπικές του εμπειρίες στο κοινό, μίλησε ανοικτά για την ασθένεια που αντιμετώπιζε δέκα ολόκληρα χρόνια. Ειδική αναφορά έκανε στο βιωματικό του βιβλίο με τίτλο «Το τέρας και εγώ», το οποίο αναφέρεται στην σχέση του με την κατάθλιψη από τη στιγμή του πρώτου φλέρτ μέχρι την πλήρη παράδοση και από την παραίτηση στην επανάκτηση της προσωπική του δύναμης.

Ως κύριοι ομιλητές, ο νευρολόγος – ψυχίατρος διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Ασκητής και η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Δανάη Γλαβίνα ενημέρωσαν τους παριστάμενους για το τι είναι η κατάθλιψη, πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί, αν χρειάζεται η χορηγία φαρμάκων, πως πρέπει να φερθούμε σ’ έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει το μαύρο τέρας και ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην κατάθλιψη και την περίοδο στεναχώριας.               

Στην ημερίδα  παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης και Ρένα Χαλιώτη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Ελένη Λέκκα, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Στέφανος Τσιπουράκης, Αθανάσιος Βελής, Αικατερίνη Ιωάννου, Πέτρος Κόνιαρης.              

                        

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης