Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Κοινωνία>Άλλες 193 φιάλες στην Τράπεζα Αίματος

Άλλες 193 φιάλες στην Τράπεζα Αίματος

ethelontiki aimodosia 2Με μεγάλη συμμετοχή αιμοδοτών ολοκληρώθηκε η 26η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ).

Περισσότεροι από 230 εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ζωής, 50 περισσότεροι από την προηγούμενη εθελοντική  αιμοδοσία.
Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», συγκεντρώθηκαν 193 φιάλες αίματος για την Δημοτική Τράπεζα Αίματος, 47 περισσότερες από την προηγούμενη διαδικασία.
Τη διεξαγωγή της 26ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 3 και 4 Οκτωβρίου 2017, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου επέβλεψε η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα – Καλαντζάκη, η οποία ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές αιμοδότες  για την ανιδιοτελή προσφορά τους προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος, καθώς και στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του «Αμαλία Φλέμινγκ» και τους εργαζόμενους στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ για την επιτυχή διεξαγωγή της αιμοδοσίας.
Κάθε εθελοντής αιμοδότης έχει την δυνατότητα να εφοδιαστεί με την ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας που του εξασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης, μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.
Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης τόνισε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές ζωής για την προσφορά του υπέρτατου αγαθού αλληλεγγύης για τη συνέχιση της ζωής των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση.

Με την ευαισθητοποίηση για μεγαλύτερη συμμετοχή στην 26η εθελοντική αιμοδοσία ενισχύσαμε τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένη ζήτηση σε αίμα κάθε μέρα, κάθε ώρα.

Και αυτή τη μεγάλη ανάγκη μπορούν να την κατανοήσουν καλύτερα όσοι έτυχε να βρεθούν στην ανάγκη οι ίδιοι οι συγγενείς τους για μετάγγιση αίματος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και προσκαλούμε όλους να γίνουν εθελοντές ζωής δίνοντας ελπίδα σε όσους μας χρειάζονται.»                

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης