Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Κοινωνία>Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμαρουσίου μέσω ανακύκλωσης

Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμαρουσίου μέσω ανακύκλωσης

dwroepitages anakyklwsi marousi amarysiaΠαραδόθηκαν οι πρώτες δωροεπιταγές στην Κοινωνική Υπηρεσία από την ανάδοχο εταιρεία ανακύκλωσης, στο πλαίσιο ανταποδοτικής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, υπόδησης  και υφασμάτινων ειδών.

Οι δωροεπιταγές, ύψους 300 ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά τροφίμων μακράς διαρκείας από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των ωφελουμένων της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Τη σχετική σύμβαση του προγράμματος υπέγραψε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης με τον πρόεδρο της Εταιρείας Ανακύκλωσης RECYCOM Ευάγγελο Αράπη, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των συνεργασιών με ανταποδοτικό κοινωνικό όφελος που προωθεί η δημοτική αρχή.     

Η συμφωνία υλοποιείται από τη διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και προβλέπει την τοποθέτηση κόκκινων κάδων ανακύκλωσης για μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης από την ανάδοχο εταιρεία.

Ως ανταποδοτικό όφελος προσφέρει κάθε μήνα το ποσόν των 150 ευρώ για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Επίσης, θα προσφέρει το ποσόν των 500 ευρώ στις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, ανά έτος, με αντίστοιχες δωροεπιταγές.

Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος στο Δήμος μας υπηρετεί ένα διττό στόχο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μας. Αφενός μεν, την προώθηση της ανακύκλωσης σε είδη μεταχειρισμένα, μέσα από την οποία διασφαλίζουμε ένα πιο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας, αφετέρου δε την εξοικονόμηση πόρων για τη στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας.                                                                                            Στο πνεύμα της οικονομίας των πόρων, τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει  χαμένο, ακόμη και τα χρησιμοποιημένα ρούχα και παπούτσια που θα κατέληγαν στον κάδο απορριμμάτων, τώρα  μπορούμε να τα τοποθετούμε στους κόκκινους κάδους.                    

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να βρίσκει νέες ιδέες και μέσα από συνεργασίες προωθεί τις βέλτιστες λύσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Δείτε παρακάτω τις τοποθεσίες κάδων ανακύκλωσης

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης