Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΟΛΙΤΙΚΗ>ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ>Ο Δήμος παρουσίασε την κυκλοφοριακή μελέτη

Ο Δήμος παρουσίασε την κυκλοφοριακή μελέτη

svak logo amarysiaΠαρουσιάστηκε στους πολίτες των Βριλησσίων την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου η νέα κυκλοφοριακή μελέτη για τα Βριλήσσια. Πρόκειται για την πρώτη μελέτη για την πόλη από το 2000, με τίτλο «Μελέτη Σχεδιασμού και Διαχείρισης Βιώσιμης Κινητικότητας στο Δήμο Βριλησσίων», που έχει στόχο να δώσει λύσεις σε σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει  εδώ και χρόνια. Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης στο χαιρετισμό του τόνισε «με τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη κάνουμε πράξη το όραμα να είναι τα Βριλήσσια ένα ήσυχο προάστιο, με ήπια κυκλοφορία και μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους», καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση και προσθέτοντας  «ένα μέρος των έργων θα ξεκινήσει άμεσα, γιατί ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τον πολίτη και τη καθημερινότητά του. Προφανώς θα υπάρξει μικρή ταλαιπωρία, αλλά θα μας δικαιώσει. Η πόλη μας βρίσκει το... δρόμο της».

Η ομάδα των μελετητών ανέλυσε τα βασικά σημεία της μελέτης, τα οποία είναι:

  • Η αποτροπή των διαμπερών κινήσεων μέσα από τους τοπικούς δρόμους, για την προστασία των γειτονιών με πυκνή κατοικία.
  • Η μονοδρόμηση των βασικών συλλεκτήριων οδών, με στόχο τη μείωση του αριθμού των διασταυρούμενων ρευμάτων και την απλοποίηση των κινήσεων στους κόμβους, έτσι ώστε, σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες γεωμετρικές παρεμβάσεις, να βελτιωθεί η ορατότητα και να αναβαθμισθεί σε σημαντικό βαθμό το επίπεδο της οδικής ασφάλειας στο προάστιο.
  • Η λήψη μέτρων και εφαρμογή διευθετήσεων για τη μείωση των ταχυτήτων στο τοπικό και συλλεκτήριο δίκτυο.
  • Η λήψη μέτρων για την ασφαλή κίνηση των μαθητών προς και γύρω από τα σχολεία.
  • Η δημιουργία συνθηκών για ομαλή και ασφαλή κίνηση πεζών και ποδηλατών σε όλη την έκταση του προαστίου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κ. Μουζάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κ. Βαφειάδης, ο Αντιδήμαρχος Περβάλλοντος & Πολ. Προστασίας Α. Μαυραγάνης, η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ Β. Αρσένη, η Πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΒ Ι. Κυρίτση, ο Διευθυντής του Γραφείου Δημάρχου Π. Φυκίρης, επικεφαλής των παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης και πολλοί κάτοικοι.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το περιεχόμενο της κυκλοφοριακής μελέτης μέσω:

- της ιστοσελίδας του Δήμου www.vrilissia.gr

- του συνδέσμου (link)

https://www.dropbox.com/sh/d1vyqwiivopol5e/AAChxDbaFx1ECJQVQqaKk-Gha?dl=0

- του Γραφείου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο Δήμος προσκαλεί όλους τους  δημότες της πόλης  να συμμετέχουν στη διαβούλευση και να υποβάλλουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την τελική διαμόρφωση της Μελέτης, το αργότερο έως τις 12 Νοεμβρίου 2017.

Περισσότερα στην κατηγορία ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης