Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Κοινωνία>Θλίψη για τον θάνατο του Νίκου Κάββαλου

Θλίψη για τον θάνατο του Νίκου Κάββαλου

kavvalos paidia«Έφυγε» στις 9 Ιανουαρίου ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου

Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου η μαρουσιώτικη γη υποδέχθηκε στην αγκαλιά της τον επί σειρά ετών δημοτικό σύμβουλο Νίκο Κάββαλο, ο οποίος «έφυγε» την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, μετά από πολύμηνη μάχη με την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε.

Μετά τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο του Νίκου Κάββαλου, ο οποίος βρισκόταν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου επί σχεδόν 3 δεκαετίες, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και οι δημοτικές παρατάξεις εξέδωσαν συλλυπητήριες δηλώσεις, ενώ και στα social media πολλοί Μαρουσιώτες αποχαιρετούν τον εκλιπόντα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στην οικογένειά του.

Δήμαρχος γ. πατουλησ: «Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει»

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε τα εξής:

«Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Αμαρουσίου, Νίκου Κάββαλου. Έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος με βαθιά δημοκρατική συνείδηση, εργατικότητα, μαχητικό πνεύμα, με μεγάλη αυτοδιοικητική, κοινωνική και πολιτική δράση.

Η οικογένεια του Αμαρουσίου έχασε ένα σημαντικό μέλος της. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.Εκφράζω στους οικείους του τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Μείζων μειοψηφία: «Δημοκρατικό ήθος και υπευθυνότητα»

Από την πλευρά της, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε τα εξής:

«Η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ εκφράζει την βαθιά της θλίψη για το θάνατο του εκλιπόντος πρώην αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου Αμαρουσίου Νίκου Κάββαλου. Συλλυπείται θερμά την οικογένεια και τους οικείους του για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.

Ο Νίκος Κάββαλος υπήρξε ισχυρή και ταυτόχρονα προσηνής προσωπικότητα. Τιμήθηκε με την ψήφο των συμπολιτών μας και προσέφερε επί δεκαετίες υπεύθυνα και με δημοκρατικό ήθος τις υπηρεσίες του στον Δήμο, την πόλη του Αμαρουσίου, τον Σύλλογο της ιδιαίτερης πατρίδας του, από όποια θέση και αν βρέθηκε.

Αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων και μελών της παράταξης θα παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία την Τετάρτη 10-1-2018 στη Μητρόπολη Αμαρουσίου».

Κωστας Βλάχος: «Φτωχότερο το Δημοτικό Συμβούλιο»

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Νίκου Κάββαλου εκφράζει με ανακοίνωσή του και ο επικεφαλής της παράταξης ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΥ ΜΑΣ Κώστας Βλάχος.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπητού φίλου και συναδέλφου δημοτικού συμβούλου Νίκου Κάββαλου. Ενός ανθρώπου που επί σειρά ετών προσέφερε τις υπηρεσίες του στην πόλη μας, το Μαρούσι, που τόσο πολύ αγαπούσε. Από όποια θέση και αν βρέθηκε υπήρξε εργατικός και αποτελεσματικός. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο από σήμερα θα είναι πιο φτωχό, αφού ο Νίκος δεν θα είναι πια κοντά μας, θα παραμείνει όμως για πάντα στις καρδιές μας. Εγώ προσωπικά και τα μέλη της παράταξής μας εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Θερμά συλλυπητήρια»

Με ανακοίνωσή της, η παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αναφέρει ς: «Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου Θανάσης Φωτόπουλος και Μαρία Καρλατήρα, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημοτικού συμβούλου Νίκου Κάββαλου, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή».

Μ. Διακολιού: «Πρότυπο πολιτικού ανδρός»

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, με δήλωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μαρουσιώτη, φίλου και δημοτικού συμβούλου Νίκου Κάββαλου. Ο Νίκος Κάββαλος υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Μαρουσιώτες τον τιμούσαν σταθερά με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους επί δεκαετίες. Πρόσφερε στην πόλη μας από πολλές θέσεις διοικητικής ευθύνης, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή του σε συλλόγους. Κυρίως όμως, αποτελούσε πρότυπο πολιτικού ανδρός, για την αξιοπρέπειά του, τον αυτοδιοικητικό του λόγο, τη δημοκρατικότητά του. (…) Όραμά του για την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν η ενωτική δράση και γι’ αυτό λειτουργούσε πάντα με συνεργατικό πνεύμα και με μοναδικό κριτήριο το δημοτικό συμφέρον. (…) Ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια για το Μαρούσι μας και για όσους είχαμε την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσουμε. Η μνήμη του θα παραμείνει ανεξίτηλη στο μυαλό, στην καρδιά και την ψυχή μας και το παράδειγμά του θα φωτίζει για πάντα τον αυτοδιοικητικό μας δρόμο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Γ. Καραμέρος: «Σημαντικός αυτοδιοικητικός άνδρας»

Με ανάρτησή του στα social media ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος αποχαιρέτησε τον Νίκο Κάββαλο ως εξής:

«Το Μαρούσι αποχαιρετά έναν σημαντικό αυτοδιοικητικό άνδρα, τον δημοτικό σύμβουλο τέως αντιδήμαρχο και φίλο Νίκο Κάββαλο.

Ακόμα και οι τελευταίες μας συζητήσεις είχαν να κάνουν με τα καθημερινά προβλήματα του τόπου μας που με πάθος υπηρέτησε.

Συλληπητήρια στους οικείους του και καλό κατευόδιο».

Η ΑΜΑΡΥΣΙΑ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Χώμα ελαφρύ…

kavvalos amarysiaΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΛΟΣ: «Υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση ενωτικά, με όραμα και έργο»

Αντί βιογραφικού, παραθέτουμε όσα ο ίδιος ο εκλιπών σημείωνε για την πορεία του, λίγο πριν την επανεκλογή του με τον συνδυασμό ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ του Γ. Πατούλη, το 2015, για 8η συνεχή φορά. Δυστυχώς, δεν έμελλε να ολοκληρώσει την τρέχουσα πενταετή θητεία του…

«Γεννήθηκα στο Μαρούσι, είμαι παντρεμένος και έχω τρεις κόρες. Δραστηριοποιούμαι στον ιδιωτικό τομέα διατηρώντας Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Χαλάνδρι. Οι Μαρουσιώτες με έχουν τιμήσει με την ψήφο τους και επί 7 τετραετίες. Εκλέχτηκα πρώτη φορά με τον αείμνηστο Σπύρο Λέκκα, σήμερα είμαι Δημοτικός Σύμβουλος με τον νυν Δήμαρχο και υποψήφιο Γ. Πατούλη.

Υπήρξα Αντιδήμαρχος, πρόεδρος Σχολικής επιτροπής, μέλος των Δ.Σ. του ΕΣΔΚΝΑ, 21 ΟΤΑ, ΣΠΑΠ, ΤΕΔΚΝΑ. Μέλος της Παγκρητίου, του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαλιδίου.

Σημαντικότερη προσφορά μου στο Μαρούσι, θεωρώ το πέρασμά μου ως πρόεδρος στο ΚΑΠΗ 1995-2002 και 2012-2014. Από το 2011 είμαι πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, ΚΑΠΗ και όλων των δομών της Πρόνοιας.

Υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωτικά, με όραμα και έργο.

Γνωρίζω τα προβλήματα του Δήμου και έχω την ικανότητα και κυρίως την εντιμότητα να εργαστώ με γνώμονα το αυτονόητο: Τη διασφάλιση του δημοσίου και ΟΧΙ του ατομικού συμφέροντος.

Όλοι ΜΑΖΙ μπορούμε…».

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης