Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Εκπαίδευση>«Οι φιλόξενοι Παιδικοί Σταθμοί μας υποδέχθηκαν τα παιδιά»

«Οι φιλόξενοι Παιδικοί Σταθμοί μας υποδέχθηκαν τα παιδιά»

paidikos stathmos amarousiou 2 MESA amarysiaΟι 11 Πρότυποι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου υποδέχθηκαν έτοιμοι την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου τα παιδιά, με τον δήμαρχο να εκφράζει την ικανοποίησή του και τις ευχές του.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος αναφέρονται τα εξής: «Τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στους φιλόξενους και αναβαθμισμένους χώρους τους, με τη φροντίδα, την αγάπη και τη στοργή που χρειάζονται τις ώρες που θα είναι μακριά από την οικογένεια τους.

Η Δημοτική Αρχή λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική και κοινωνική δύσκολη εποχή και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των οικογενειών της πόλης μείωσε τα τροφεία σε όλες τις κλίμακες στο μέτρο των δυνατοτήτων, χωρίς να μειώσει το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών.

Στη ζεστή αγκαλιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τα παιδιά έχουν όλα όσα χρειάζονται για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Στο πλαίσιο του παιδαγωγικού προγράμματος τα παιδιά συμμετέχουν σε προγράμματα γυμναστικής, μουσικής και θεατρολογίας. Επίσης συμμετέχουν σε μια σειρά από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του συναισθηματικού και νοητικού τομέα, που ενισχύουν τις δεξιότητες τους και καλλιεργούν υγιείς σχέσεις με την ομάδα των ομηλίκων αλλά και τους ενήλικες.

Παράλληλα, με ιδιαίτερη φροντίδα και επιμέλεια προετοιμάζονται τα γεύματα για τη σίτιση των βρεφών και των νηπίων, ενώ όλα τα νήπια παρακολουθούνται από λογοθεραπευτή και πάντα σε συνεργασία με τον γονέα και τον παιδαγωγό.

Η συνεχής επιμόρφωση, η εκπαίδευση και η ενίσχυση των δεξιοτήτων του προσωπικού βρίσκονται στις προτεραιότητες της Διοίκησης. Σε όλο το διδακτικό προσωπικό κάθε χρόνο πραγματοποιούντα σεμινάρια, ενώ σε τακτικά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις των παιδαγωγών με τους γονείς. Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να ενημερωθούν οι γονείς για την πρόοδο των παιδιών τους, να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν στην ανατροφή τους, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις με τους παιδαγωγούς».

Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, στο χαιρετιστήριο μήνυμά του, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας χρονιάς υπογραμμίζει:

«Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας συνεχίζουν να αποτελούν πρότυπο λειτουργίας και εκπαίδευσης. Προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά της πόλης μας και θα συνεχίσουμε να πράττουμε ότι μπορούμε καλύτερο για εκείνα και τις οικογένειες τους. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους μία καλή και εποικοδομητική χρονιά με υγεία και πρόοδο.»

Η πρόεδρος Ελένη Λέκκα και τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ εύχονται, επίσης, «ολόθερμα καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους, με τη διαβεβαίωση ότι όλοι οι εργαζόμενοι στους Σταθμούς θα αγκαλιάσουν με φροντίδα, αγάπη και στοργή όλα τα παιδιά τις ώρες που είναι μακριά από την οικογένεια τους».

         

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης