Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Εκπαίδευση>Σε ετοιμότητα πριν χτυπήσει το κουδούνι

Σε ετοιμότητα πριν χτυπήσει το κουδούνι

patoulis dieuthintes sxoleiwn 2 MESA amarysiaΤη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας προς όφελος των μαθητών ζήτησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης από τους 24 διευθυντές των Γυμνασίων & Λυκείων, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Αφού τους ευχαρίστησε «για την διαρκή και ακούραστη προσπάθεια στο εκπαιδευτικό τους έργο» και ευχόμενος «καλή δύναμη», ο δήμαρχος, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του Δήμου και του ιδίου προσωπικά, τονίζοντας ότι «προτεραιότητά μας είναι η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης μας και η διατήρηση της εκπαίδευσης σε υψηλό επίπεδο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην ασφάλεια του σχολικού περιβάλλοντος για την πρόληψη οποιασδήποτε παραβατικότητας». Και πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας, εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για να δημιουργούμε τις καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας των μαθητών, ώστε μέσα σε ένα λειτουργικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον να λάβουν όλα τα εφόδια για την κατάκτηση της γνώσης και την καλλιέργεια των αρχών, των αξιών και των ιδανικών εκείνων που θα τους οδηγήσουν σ’ ένα καλύτερο μέλλον».

Αναφερόμενος διεξοδικά στις εργασίες αναβάθμισης και ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι στα σχολεία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις εργασίες που υλοποιήθηκαν στα προαύλια για τη δημιουργία αθλητικών χώρων, οι οποίοι θα είναι ανοιχτοί για τα παιδιά ακόμη και τις απογευματινές ώρες.
«Πρόθεση μας είναι να γίνουν τα σχολεία φιλόξενες εστίες άθλησης και πολιτισμού, καθώς και η ένταξη προγραμμάτων πρόληψης για όλους τους μαθητές. Σας ευχαριστούμε θερμά για το σημαντικό έργο που επιτελείτε και τη μεταλαμπάδευση της γνώσης στους νέους μας, ακόμη και σε ζητήματα ζωής. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τα παιδιά κοντά μας», τόνισε ο δήμαρχος.           

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κόκκαλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης, ο πρόεδρος της  Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και ο γ.γ. του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου.  

Σημειώνεται ότι για την ασφάλεια στους σχολικούς χώρους,βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για τη φύλαξη από εταιρεία σεκιούριτι των σχολείων από τις 02:00μ.μ. έως τις 06:00 π.μ.

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης