Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Εκπαίδευση>«Μύθοι και Πραγματικότητα στις Μαθησιακές Δυσκολίες»

«Μύθοι και Πραγματικότητα στις Μαθησιακές Δυσκολίες»

mathisiakies dyskoliesΣεμινάριο με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες  «Μύθοι και Πραγματικότητα» οργανώνει ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου με ομιλήτρια την Φωτεινή Βαλεντίνα – Τσούγη, κάτοχο MSc Φιλόλογος – ειδική παιδαγωγός MSc in Psychology of child development, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 17.45 στα γραφεία του ομίλου στο Μαρούσι στην οδό Βασ. Γεωργίου στην πλατεία του ΗΣΑΠ στον 1ο όροφο.

Η μελέτη των μαθησιακών δυσκολιών έχει αναγνωριστεί στο χώρο της εκπαίδευσης  καθώς αποτελεί ένα ομιχλώδες ζήτημα που φαίνεται να επιδρά  στην συναισθηματική και κοινωνική εξέλιξη των παιδιών που τις παρουσιάζουν. Για αυτό  το λόγο παρατηρείται το θέμα αυτό να προσεγγίζεται διαφορετικά από τους εκάστοτε μελετητές.

Η αναποτελεσματική εκπαιδευτική στήριξη στα παιδιά που αντιμετωπίζουν τέτοιας φύσης δυσκολίες  συνεπώς καλλιεργεί  αισθήματα απογοήτευσης και περιθωριοποίησης. Ωστόσο η μη ύπαρξη ενός θεσμικού πλαισίου και εξειδικευμένης επιμόρφωσης καθιστά ανεπαρκή την ανάγκη των εκπαιδευτικών να υποστηρίξουν τα παιδιά αυτά, γεγονός που δικαιολογεί το άγχος των γονέων στην προσπάθειά τους να τα στηρίξουν.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωστοποιήσει τα κύρια χαρακτηριστικά των μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες εφόσον πιθανό είναι η ύπαρξη των λεγόμενων «Μύθων» να οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση. Σε αυτούς τους μύθους στη συνέχεια θα δοθεί έμφαση, αλλά και στο ρόλο της οικογένειας.

Το σεμινάριο παρέχεται δωρεάν ενώ στο τέλος θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης. Λόγω περιορισμένων θέσεων οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 20 του μηνός στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 2106147002 & 2121000250.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης