Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Εκπαίδευση>«Ακαδημία Γονέων» στον Δήμο Αμαρουσίου

«Ακαδημία Γονέων» στον Δήμο Αμαρουσίου

akadimia gonewnΝέος κύκλος συναντήσεων της «Ακαδημίας Γονέων» ξεκινά την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στον Δήμου Αμαρουσίου

Η «Ακαδημία Γονέων» αποτελεί πρόγραμμα της «Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού», σε συνεργασία με τους φορείς: Επιστημονικός Οργανισμός «ΜΑΖΙ για την Εφηβική Υγεία», «Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής,», ΚΜΟΠ (Kέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού), Εnable  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και «Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας», Διεθνούς Ρόταρυ. Τo Europalso, ο μεγαλύτερος πιστοποιημένος οργανισμός κέντρων ξένων γλωσσών, είναι επίσης υποστηρικτής του προγράμματος, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου του, που συμπεριλαμβάνει και τις επιμορφωτικές ανάγκες γονέων και εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, συμβάλλει ενεργά στη διάδοση της δράσης, τη διάχυση της γνώσης και στη επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος. Η εμπειρία των φορέων μέσα από το κλινικό έργο, αλλά και τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις τους, αποδεικνύει ότι οι γονείς είναι η πιο ουσιαστική, αλλά και ευάλωτη ομάδα που «διψά» για ενημέρωση και της δίνονται αποσπασματικές ευκαιρίες για κάτι τέτοιο.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων περιλαμβάνει  δίωρες μηνιαίες συναντήσεις για γονείς,  χωρίς χρέωση,  σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος από το χώρο της Υγείας.

Οργανωτική Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα Χριστίνα Γαλανοπούλου Υπεύθυνη Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς –Συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ-Υγείας –Άθλησης  Δήμου Αμαρουσίου-Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής ,σχετικά με το θέμα αυτό

 Eπιστημονική υπεύθυνος του εγχειρήματος και διοργανώτρια είναι η κα Αρτεμις Τσιτσικα. Επίκ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής Επιστημονική Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών

Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού.

O δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με αφορμή το νέο κύκλο της Ακαδημίας Γονέων δήλωσε: «Η οικογένεια αποτελεί το πρώτο περιβάλλον των παιδιών και συμβάλλει τα μέγιστα στη σωματική και ψυχοκοινωνική τους υγεία. Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται δίπλα τόσο στην έφηβο όσο και στην οικογένειά του, βοηθώντας στην προσπάθειά  να γνωρίσει και να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτήν την τόσο συναρπαστική αλλά και δύσκολη περίοδο της εφηβείας».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ (μια φόρα το μήνα 16:30 έως 19:15)

-         Παρασκευή 12 Ιανουαρίου

ΘΕΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

«Ψυχική Υγεία (άγχος, διαχείριση θυμού, καταθλιπτικό συναίσθημα)» θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 12 Ιανουαριου  2018 και ώρα 16.30 – 19.30 μ.μ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλιου στο ισόγειο του Δημαρχιακού μεγάρου Αμαρουσίου Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα.

Ομιλητής: Ορέστης Γιωτάκος, Ψυχίατρος (MD, MSc, PhD)

Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»,

Επιστημονικός Υπεύθυνος της Obrela (www.obrela.gr).

Η μορφή διεξαγωγής του προγράμματος θα είναι βιωματική σε κάθε συνάντηση συνδυασμένη με μία θεωρητική διάλεξη.

Επίσης, προσφέρεται ενημερωτικό υλικό στους γονείς.

Για πληροφορίες συμμετοχής: Επικοινωνία: 80011 80015 (χωρίς χρέωση),  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.τηλ.επικ.2132038332-6944158100.

Υποστηρικτές προγράμματος:

Europalso, εκδόσεις Πεδίο,  ΚΕΔΑ-Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου, Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς – Γραφείο  Υποστήριξης  Δομών Εκπαίδευσης  Δήμου Αμαρουσίου- Ελληνική  Περιφέρεια 2470  του Διεθνούς Ρόταρυ , του τομέα Υγείας Μητέρας & Παιδιού. 

Υπο την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

 

 

 

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης