Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Εκπαίδευση>«Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα»

«Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα»

Prostatepse to paidi sou apo hlektroniko egklima mesaΜε τη συμμετοχή πλήθους γονέων και παιδιών, πραγματοποιήθηκε το δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα» στον Δήμο Αμαρουσίου.

Mε κεντρικό ομιλητή τον αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικό ερευνητή και αναλυτή Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και Πρόεδρο της Cyber Security International Institute (CSI) Μανώλη Σφακιανάκη, το Μαρούσι ήταν ο πρώτος σταθμός της πανελλαδικής δράσης που ενώνει 10 πόλεις της Ελλάδας σε μία συλλογική προσπάθεια για την προστασία των παιδιών από το ηλεκτρονικό έγκλημα και την επιμόρφωση των γονέων σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Βρισκόμαστε κοντά στον γονιό και στο παιδί. Αγκαλιάζουμε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην έγκριτη ενημέρωσή τους για σημαντικά θέματα που τους αφορούν όπως είναι η προστασία από τους κινδύνους του Διαδικτύου. Ενημερώνουμε τους γονείς, προστατεύουμε τα παιδιά μας, δημιουργούμε υγιείς ενήλικες».
Ο Μανώλης Σφακιανάκης άνοιξε την ομιλία του με την επισήμανση ότι «όσο αναγκαία έχει καταστεί η χρήση του Διαδικτύου τόσο αναγκαία έχει γίνει και η ανάγκη προστασίας από τους νέους κινδύνους» δίνοντας έμφαση στο πώς να χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο προς όφελός μας.

Μιλώντας για τη δράση «Προστάτεψε το παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα» τόνισε ότι επιδιώκει να λειτουργήσει ως μία μορφή πρόληψης, επιμόρφωσης και ενημέρωσης των γονέων, των εκπαιδευτικών και των παιδιών για το τόσο σημαντικό ζήτημα της ασφάλειας στο Διαδίκτυο, για την επικινδυνότητα του ηλεκτρονικού εγκλήματος και τους τρόπους προστασίας από αυτό. «Τo Διαδίκτυο αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας και πολύ χρήσιμο εργαλείο. Ωστόσο κρύβει πολλούς κινδύνους ιδιαιτέρως για τους μικρότερους σε ηλικία».
Στο πρόγραμμα του επιμορφωτικού σεμιναρίου ο κ. Σφακιανάκης, μαζί με τις συνεργάτιδες του Μαρία – Ισαβέλα Βουλγαράκη (ψυχολόγος – εγκληματολόγος), Βέρα Αθανασίου (ψυχολόγος), Μαρία – Άννα Τάσση (κοινωνιολόγος), μεταξύ άλλων, παρουσίασε στοιχεία στατιστικά για τη χρήση του Διαδικτύου, τους μύθους και την πραγματικότητα, τις συμπεριφορές υψηλού ρίσκου, τα «Ναι» και τα «Όχι» του Διαδικτύου, τα φαινόμενα της εποχής, το cyber bullying, τον εθισμό στο Διαδίκτυο, τα μέτρα προστασίας, τα κακόβουλα λογισμικά.
Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Δέσποινα Γριβέα, Διευθύντρια Ανάπτυξης της iDialogue, αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρίας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση των επιμορφωτικών σεμιναρίων. «Οι άνθρωποι της  iDialogue αντιλαμβάνονται πως η νέα πραγματικότητα δεν επιτάσσει μόνο ενημέρωση αλλά και εκπαίδευση αναφορικά με την επικινδυνότητα και κυρίως την πρόληψη του ηλεκτρονικού εγκλήματος».
Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Χαλιώτη.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης