Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Εκπαίδευση>«Εκτός από κόπο, χρειάζεται και τρόπος»

«Εκτός από κόπο, χρειάζεται και τρόπος»

marousi copy copy copyΕπανέρχεται στο θέμα των καταγγελιών για παρεμβατική νοοτροπία του Δήμου Αμαρουσίου στο εκπαιδευτικό έργο της προϊσταμένης του 4ου Νηπιαγωγείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, αντιδρώντας στην επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης και της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Ελένης Βλάχου-Σταματάκη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα για συνάντηση των δύο πλευρών.

Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

«Σε απάντηση όσων καταθέτει η πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής Π.Ε. Αμαρουσίου κα Βλάχου – Σταματάκη Ελένη αναφορικά με την καταγγελία του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου για την ανάρμοστη και απαράδεκτη συμπεριφορά υπαλλήλων του Δήμου Αμαρουσίου σε βάρος της Προϊσταμένης του 4ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου (έγγραφο με αρ. πρ. 66/6 – 2 – 2018 του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου) τονίζουμε τα εξής:

-Οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου είναι αποφάσεις συλλογικού οργάνου και όχι του Προέδρου του Δ. Σ.

-Η συγκεκριμένη καταγγελία εκδόθηκε ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχε το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου από μέλος του (την συνάδελφο Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου) το οποίο ζήτησε την προστασία και παρέμβαση του συνδικαλιστικού της οργάνου.

-Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι το έργο της σχολικής επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Αμαρουσίου διενεργείται απόλυτα σύννομα και με βάση τις κείμενες διατάξεις του νόμου σε ότι αφορά την απόδοση των χρημάτων στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Αμαρουσίου και την εκτέλεση των έργων που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχολικής επιτροπής. Πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά άλλωστε αφού τα χρήματα που διαχειρίζεται η σχολική επιτροπή Π.Ε. είναι χρήματα των φορολογούμενων πολιτών και έρχονται από τις πιστώσεις του ΥΠ.ΕΣ., του ΥΠΠΕΘ και των φόρων Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ) που πληρώνουμε όλοι μας;

-Ας αναρωτηθεί η κα Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Αμαρουσίου και η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου γιατί, κατά τη διάρκεια της θητείας του προηγούμενου Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Αμαρουσίου (κου Παπαδάκου Ν.), δεν εκδόθηκε ποτέ από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου καμία καταγγελία σε βάρος του ή σε βάρος υπαλλήλων του Δήμου Αμαρουσίου που εμπλέκονταν με τη λειτουργία της σχολικής επιτροπής. Μήπως γιατί εκτός από κόπο, που σίγουρα καταβάλλει η κα Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. του Δήμου Αμαρουσίου (και της το αναγνωρίζουμε) χρειάζεται και ο ανάλογος τρόπος στη διαχείριση των λειτουργιών της σχολικής επιτροπής Π.Ε. και των εκπαιδευτικών με τους οποίους συναλλάσσεται η σχολική επιτροπή Π.Ε. και όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου Αμαρουσίου αλλά του ΥΠΠΕΘ;

-Για όλα τα παραπάνω έχουμε ζητήσει εγγράφως με αποστολή σχετικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την κα Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Αμαρουσίου συνάντηση και ακόμα περιμένουμε την απάντησή της για το πότε θα δεήσει να μας δεχτεί και να ακούσει όσα και εγγράφως καταθέτουμε.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στην οδό του καλόπιστου διαλόγου και της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους στη λειτουργία της Δημόσιας Εκπ/σης φορείς και αναμένει και από τους υπόλοιπους φορείς να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο»

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης