Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Εκπαίδευση>Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων Μαρουσιωτών

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων Μαρουσιωτών

mnhmeio pesontwn MarousiwtwnΜε τον ανάλογο σεβασμό για τη θυσία των Ελλήνων κατά τους αγώνες για την ανεξαρτησία της πολύπαθης πατρίδας του 1821 και με την πρέπουσα περηφάνια, οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της πόλης μας, γιόρτασαν την εθνική μας εορτή, με τα προγράμματα που είχαν ετοιμάσει οι διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό.

Η ΑΜΑΡΥΣΙΑ ήταν παρούσα την Παρασκευή 23 Μαρτίου στη γιορτή, στο αμφιθέατρο του 16ου Δημοτικού Σχολείου, όπου τα παιδιά, υπερβάλλοντας πολλές φορές τον εαυτό τους, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα άξιο συγχαρητηρίων και προκάλεσαν τα χειροκροτήματα των γονέων που παραβρέθηκαν.

Μετά το αφιέρωμα στην Εθνική μας Επέτειο ο διευθυντής του σχολείου Κων. Δουρούκας και οι δάσκαλοι μετέβησαν στο μνημείο των Πεσόντων Μαρουσιωτών που βρίσκεται δίπλα στην Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων μαζί με τη σημαία του σχολείου και τους γονείς των παιδιών. Εκεί κατέθεσαν στεφάνι προς τιμή των Μαρουσιωτών Ηρώων του 1821.

Ακολούθως, ο διευθυντής του σχολείου ζήτησε από τον παρευρισκόμενο στην τελετή Μελέτη Μπασδέκη, παππού των 3 εγγονών του που είναι μαθητές του σχολείου, να πει λίγα λόγια για το σημείο που βρίσκεται το Μνημείο.

Ο ομιλητής τόνισε ότι ο τόπος ήταν δική του επιλογή για την ανέγερση του Μνημείου από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής, αφού εκεί είχαν ταφεί μερικοί από τους νεκρούς στην πολιορκία της Ακρόπολης στην περίοδο 1821-1829.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Διευθυντή του σχολείου για την τιμή που κάνουν στους Μαρουσιώτες ήρωες, τονίζοντας ότι είναι το μοναδικό σχολείο που τιμά κάθε χρόνο τους νεκρούς αυτούς.Η τελετή έληξε με ευχές μεταξύ δασκάλων, διευθυντή, γονέων και ομιλητή.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης