Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Πολιτική κόντρα για την διαχείριση του δημοτικού στόλου

Πολιτική κόντρα για την διαχείριση του δημοτικού στόλου

swmateio kinitopoiisi MESA amarysia copyΜαίνεται η κόντρα διοίκησης Πατούλη και Σωματείου Εργαζομένων μετά την κατά πλειοψηφία ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο για ανάθεσε σε ιδιώτη της συντήρησης των δημοτικών οχημάτων.

Το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 1 Αυγούστου, κι ενώ είχε προηγηθεί πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στο Σωματείο και τον αντιδήμαρχο Βασίλη Κόκκαλη, καθώς και κινητοποιήσεις και στάση εργασίας στο αμαξοστάσιο την ημέρα της συνεδρίασης (βλ. www.amarysia.gr).

Η συζήτηση επικεντρώθηκε αφενός στην πολιτική διάσταση της ανάθεσης σε ιδιώτες της συντήρησης για τρία χρόνια έναντι περίπου 3,5 εκατ. ευρώ και αφετέρου αν αυτή η απόφαση θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις των 9 εργαζομένων που συντηρούν και επισκευάζουν τα δημοτικά οχήματα στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Αρνητικοί σε όλα τα παραπάνω δήλωσαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας αλλά και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Σπύρος Κωνσταντάς που τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση.

Από την πλευρά της η διοίκηση υπεραμύνθηκε της απόφασης, χαρακτηρίζοντάς την απολύτως σύννομη, ενώ υπενθύμισε ότι τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και σήμερα η συντήρηση των οχημάτων γίνεται από εξωτερικά συνεργεία ιδιωτών. Παράλληλα, ο δήμαρχος δήλωσε κατηγορηματικά ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει την δουλειά του, για να προσθέσει: «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα κοιτάξουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ασφάλεια για τα οχήματά μας και να εξορθολογίσουμε  το κόστους συντήρησης και επισκευών, βασισμένο στην εμπειρία και τα ετήσια κόστη των περασμένων ετών. Αυτή τη φορά ψηφίζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα τον κάνουμε. Η μελέτη υπάρχει και ο σχετικός διαγωνισμός ανάθεσης θα γίνει με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Ότι «δεν διασφαλίζει την αξιοπιστία του συστήματος και την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου το, διόλου νοικοκυρεμένο σκεπτικό με το οποίο αποφασίζει αυτή την ανάθεση ουσιαστικά σε μεσάζοντα που θα κατευθύνει στη συνέχεια τα οχήματα στα πιστοποιημένα συνεργεία», κατηγόρησε τον Δήμο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λευτέρης Μαγιάκης. Ο Θανάσης Φωτόπουλος (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) τόνισε ότι «είναι φυσικό ότι ο εργολάβος θα θελήσει να έχει κέρδος από αυτή την απόφαση, ενώ μετά την πιστοποίηση από το συνεργείο, κανείς δεν θα έχει την δυνατότητα στο αμαξοστάσιο να παρέμβει στο όχημα», προσθέτοντας ότι «και πάλι η διοίκηση του Δήμου παίρνει μια απόφαση ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, καθώς η κυβέρνηση με τους νόμους της έχει καταστήσει σιδηροδέσμιους τους Δήμους προς αυτή την κατεύθυνση.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με αρνητικές τις παρατάξεις ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ενώ «παρών» ψήφισε ο συνδυασμός ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

«Με διαδικασίες fast track, υπέρ της κερδοφορίας των ιδιωτών»

Μετά την κατά πλειοψηφία ψήφιση του θέματος, το Σωματείο Εργαζομένων επανήλθε με νέα ανακοίνωσή του, στην οποία επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να σταματήσει με κάθε μέσο την ανάθεση σε ιδιώτες της συντήρησης του Δημοτικού Στόλου.

«Με  διαδικασίες  φαστ τρακ στο Δημοτικό Συμβούλιο που  πραγματοποιήθηκε  την 1η Αυγούστου και λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προχώρησε στην εκποίηση της συντήρησης και της επισκευής οχημάτων.

Η μεθοδολογία που ακολούθησε δεν μας προκαλεί εντύπωση. Η πολιτική της είναι δεδομένη πλέον. Όσο και να θέλησαν ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να πείσουν τους δημοτικούς συμβούλους ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του Δήμου, κατάφεραν και πέτυχαν το αντίθετο. Ο μεν Δήμαρχος έλεγε ότι τα οχήματα πλέον θα βγαίνουν με πιστοποίηση από τα ιδιωτικά συνεργεία, ο μεν αντιδήμαρχος μιλούσε για πιστοποιημένα συνεργεία. Ενώ ο Αντιδήμαρχος παραδέχτηκε,  ότι όλα αυτά τα χρόνια με τους εργολάβους γινόταν πάρτι.

Για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε και από τη χθεσινή συζήτηση ότι η Διοίκηση του Δήμου μια πολιτική ακολουθεί και αυτή δεν είναι άλλη από αυτή που επιτάσσουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κατά τα άλλα υπερασπιστής του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε υπερασπιστής της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Αντί να φροντίσουν όλα αυτά τα χρόνια που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρίσκονται στη Διοίκηση του Δήμου να προχωρήσουν στην στελέχωση Μόνιμου Προσωπικού επιστημονικού και τεχνικού, έρχονται και την οργάνωση και λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας  την χαρίζουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Βέβαια για το κόστος και από ποια τσέπη θα βγουν τα χρήματα, από τα μέλη της Διοίκησης δεν βγήκε άχνα. Ρωτάμε εδώ: δεν υπάρχει σεβασμός στα χρήματα των δημοτών; Βέβαια  το σεβασμό  προς τους δημότες η Διοίκηση του Δήμου τον περιορίζει μόνο όταν πρόκειται για τους αγώνες των εργαζομένων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Άχνα όμως δεν βγήκε και για τους εργαζόμενους που ουσιαστικά κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο την επόμενη περίοδο αφού με την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο, οι συνάδελφοι ουσιαστικά δεν θα έχουν κανένα αντικείμενο εργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια αφού θα τους απαγορευτεί να ακουμπούν τα αυτοκίνητα μιας και τη συντήρηση θα την έχει αναλάβει ο εργολάβος. Όσο και να προσπαθεί να πείσει η Διοίκηση του Δήμου ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν και ότι δεν έχουν  να χάσουν τίποτα. Εμείς τους λέμε ότι πρόβλημα θα υπάρξει και θα πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου αντί να κάνει τον ντίλερ στους εργολάβους να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και για όλες τις υπηρεσίες.

Θα το επαναλάβουμε για ακόμα μια φορά. Το ζήτημα της εκποίησης των υπηρεσιών του Δήμου μας αφορά όλους. Αφορά τους εργαζόμενους γιατί πρόκειται για τη δουλειά τους, αφορά όμως και τους δημότες γιατί το κόστος της ιδιωτικοποίησης και το κέρδος του εργολάβου το πληρώνουν οι δημότες μέσα από τα δημοτικά τέλη όσο και να προσπαθεί η Διοίκηση του Δήμου να το αποκρύπτει.

Το Δ.Σ. του Σωματείου με απόφαση του, θα προχωρήσει σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία ώστε και η συγκεκριμένη απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να μείνει στα χαρτιά».

vasilis kokkalis MESA amarysia copyΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

«Κανείς εργαζόμενοςδεν θα χάσει τη δουλειά του»

Η νέα ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων δεν έμεινε αναπάντητη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος εξέδωσε νέα ανακοίνωση, με την οποία επαναλαμβάνει την κατηγορηματική θέση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι κανείς από τους εργαζομένους στο αμαξοστάσιο του Δήμου δεν θα χάσει τη δουλειά του λόγω της ανάθεσης σε ιδιώτη των μεγάλων επισκευών και συντηρήσεων του δημοτικού στόλου.

Αναλυτικά ο Β. Κόκκαλης αναφέρει τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι επεξηγήθηκαν ακριβώς όλες οι πτυχές τις διαδικασίας του Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού για την συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, κάποιοι δυστυχώς σκοπίμως κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και δημιουργούν για μια ακόμη φορά λανθασμένες και ανακριβείς εντυπώσεις.

Μπορεί να είναι μέσα στα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα, όμως ο λαϊκισμός έχει όρια και η αλήθεια είναι ξεκάθαρη και δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 01 – 08 – 2017, παρουσία των συνδικαλιστών του Δήμου μας, συζητήθηκαν λεπτομερώς και εξηγήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους και του Ελεγκτικού Συμβουλίου.

Καμία απολύτως αντίδραση δεν υπήρχε και μάλιστα οι συνδικαλιστές αποχώρησαν με την διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύουν οι 9 θέσεις των εργαζομένων που εργάζονται στο συνεργείο του Δήμου.

Το ίδιο επαναλαμβάνουμε  δημοσίως και σήμερα. Κανείς από τους υπαλλήλους δεν θα χάσει την δουλειά του.

Όπως και κανείς δεν την έχασε μέχρι σήμερα αφού όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι συνδικαλιστές τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και σήμερα η συντήρηση των οχημάτων γίνεται από εξωτερικά συνεργεία ιδιωτών.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι, ποιους ενοχλεί ο περαιτέρω οικονομικός εξορθολογισμός του Δήμου, η διαφάνεια των διαδικασιών (Διεθνής Ανοιχτός Διαγωνισμός) η εξοικονόμηση πόρων  - μείωση κόστους συντήρησης, αλλά και η διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών συντήρησης;

Σίγουρα όχι τους πολίτες, σίγουρα όχι τους εργαζόμενους αλλά απ’ ότι φαίνεται τους συνδικαλιστές που αναζητούν νέες προσλήψεις για να δικαιολογήσουν τον ρόλο και τις θέσεις τους.

Ευτυχώς που οι πολίτες και οι εργαζόμενοι έχουν κρίση και καταλαβαίνουν».    

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης