Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>KOB ΚΚΕ : "Ο Δήμος συνεχίζει την εκχώρηση δραστηριοτήτων σε ιδιώτες"

KOB ΚΚΕ : "Ο Δήμος συνεχίζει την εκχώρηση δραστηριοτήτων σε ιδιώτες"

kkeΣκληρή ανακοίνωση κατά της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, εξέδωσε η ΚΟΒ ΚΚΕ Αμαρουσίου, στην οποία τον κατηγορεί πως εξακολουθεί να εκχωρεί δραστηριότητες του Δήμου σε ιδιώτες, με αφορμή την απόφαση σχετικά με την συντήρηση και επισκευή οχημάτων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το ψεύτικο φιλολαϊκό προφίλ, που προσπάθησε να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή στις πρόσφατες  κινητοποιήσεις  των εργαζομένων  αποκαλύφθηκε για μια ακόμη  φορά.

Η Διοίκηση Πατούλη, την Τρίτη 1η Αυγούστου,  προχώρησε  στην ιδιωτικοποίηση μιας ακόμη  Δημοτικής υπηρεσίας, αυτής της συντήρησης και επισκευής των  οχημάτων του Δήμου, επιβεβαιώνοντας  την στρατηγική σύμπλευση των Δημοτικών Αρχών, που στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ  και λοιπές δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου, με την κυβερνητική πολιτική.

Στο πλαίσιο άλλωστε της  ίδιας  πολιτικής και η απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα, που επιχειρείται από  κυβέρνηση και Δημάρχους  και που έχει   στόχο να δημιουργήσει το κατάλληλο υπόβαθρο (έλλειψη προσωπικού) για να  δοθεί τελικά ο χρυσοφόρος τομέας της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η εκχώρηση τομέων της καθαριότητας (συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου)  δείχνει την προετοιμασία, αλλά και τις προθέσεις  της Διοίκησης Πατούλη.  Θέλει να ξεμπερδεύει με το οργανωμένο εργατικό κίνημα, να χτυπηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, να συμβάλλει από τη θέση του Α΄ βαθμού Τοπικής Διοίκησης, σύμφωνα με το ρόλο που της έχει ανατεθεί από το Νόμο 3852/2010 (Καλλικράτης)  στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των προϋποθέσεων, που απαιτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή στην ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων.

Αντί δηλαδή   να έχει προχωρήσει, όπως όφειλε, στο σχεδιασμό και την εφαρμογή, μέσω των υπηρεσιών (ΟΕΥ)  με κατάλληλες  προσλήψεις, αλλά και αξιοποίηση του υφιστάμενου στελεχικού δυναμικού  του προγράμματος συντήρησης και  επισκευών, έπραξε το εντελώς αντίθετο. Ανέθεσε Αυτή την αρμοδιότητα σε ιδιώτη.

 Αυτές οι επιλογές  που θα θίξουν γενικότερα  τα λαϊκά στρώματα του Μαρουσιού  σηματοδοτούν την:

Αύξηση του κόστους επισκευών και συντήρησης, που και πάλι θα κληθούν να  το πληρώσουν οι Δημότες, μέσω των ανταποδοτικών τελών.

Κατάργηση στην πραγματικότητα των  οργανικών θέσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, που απασχολούνται στις αντίστοιχες θέσεις.

Εργαζόμενες εργαζόμενοι.

Το πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου μας αφορά όλους. Αφορά τους εργαζόμενους στο Δήμο, γιατί πρόκειται για τη δουλειά τους, αλλά και συνολικά την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, γιατί αυτοί θα κληθούν να καλύψουν το κόστος.

Η πάλη για το σταμάτημα αυτών των εξελίξεων, στην προοπτική ανατροπής της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μας τσακίζει,  πρέπει να είναι ενιαία.

Να στηρίξουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, αλλά και να παρθούν  αντίστοιχες  πρωτοβουλίες από Σωματεία και Φορείς του Μαρουσίου, για να μην εφαρμοστούν στην πράξη  οι αντιλαϊκές-αντεργατικές αποφάσεις της Διοίκησης Πατούλη

Η απάντηση πρέπει να είναι ο κοινός αγώνας εργαζομένων και επαγγελματιών του Μαρουσιού απέναντι  στην πολιτική, που φορτώνει με βάρη τα λαϊκά στρώματα και στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αλλά και γενικότερα ρήξη με το κεφάλαιο, την εξουσία του και τα κόμματά του, ενίσχυση και συμπόρευση με το ΚΚΕ.  Για να δυναμώσουν οι αγώνες των εργαζομένων, για να δυναμώσει η συμμαχία τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Να γίνει πιο ισχυρό εκείνο το ρεύμα στο κίνημα, που παλεύει σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, για την ανάκτηση των απωλειών, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς το χαράτσωμα των λαϊκών νοικοκυριών.»

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης